dissabte, 12 de febrer del 2011

COLLEGATS Xtreme-romaní

Avui estrenarem la nova guia de Collegats, i hem triat uns 300 metres de vies de no massa dificultat. Així que anem a la paret del Pessó per fer la Crit de l'Infern, en primer lloc. Mirant l'esquema de la via intentem dirigir-nos al peu, però la gran quantitat de vegetació ho fa molt difícil, així que tornem enrere i ho intentem a partir de la ferrata, segons el dibuix està aprop, després de barallar-nos amb totes les herbes aconseguim arribar-hi, allí ni rastre de la via, tornem al punt de partida i anem a la torreta de llum doncs diu la guia que està aprop. Es veuen dos spit i després del segon hi ha un desplom important, sense res i sense possibilitat de posar res; pensem potser es passa per l'esquerra, però la guia posa una línia directa, en fi ho deixem córrer, perquè diu que la via està equipada però que cal portar friends. Sempre havia pensat que les vies equipades amb cintes era suficient i el desplom en V-Ao no és possible. Suposem que el crit de l'infern és aquesta malgrat no coincideixi el bonic dibuix amb la realitat. No és el primer cop que trobem poc rigor en una guia, recordo una que deia que havíem de portar material d'improvisació, entre col·legues ok, però en una guia que és comercialitza és poc serio utilitzar aquests termes.
Anem a les vies curtes de dalt perquè avui no mullarem, ens posem a la Xtreme romaní. La via és molt senzilla i està ben equipada, té tres llargs, tot i ser fàcils els dos primers són molt macos, l'ultim no té cap interès. Llàstima de l'emmerdada del començament ara tot està a l'ombra i fot una mica de fred, així que ens dediquem a passejar i el meu company em fa cinc cèntims de la geologia dels conglomerats i calcàries que tenim davant que tenen un gran interès geològic.

L1 



El company en el bonic segon llarg


Pels aficionats a la geologia aquí trobareu una discordança, un anticlinal desventrat, un cavalcament i un onlap

8 comentaris:

Ricard de Mataró ha dit...

Felicitats per l´escalada encara que no vau poder fer el que volieu.
També he tingut alguna vegada el mateix problema amb alguna guia poc " rigurosa " però d´això també s´aprend.
A veure si hi ha sort i ens trobem per alguna pared,adeu i a seguir buscan llocs per escalar.

Joan Baraldes ha dit...

Hola Mingo,
Això que et facin perdre el temps buscant la via és una putada.
La ressenya de la que finalment vareu fer a on la podem trobar ?
salut i a tibar

Gatsaule ha dit...

Doncs l'explicació geològica si que em sap d'haver-me-la perdut, però quan fem la trobada geològica amb el Pep, podríem tornar a Collegats i així riurem més! I també podem parlar de dones.....

Llorenç ha dit...

Vaja...quines passejades! mai fan gracia, però son necessaries i sempre serveixen per alguna cosa!

Com a mínim ara ja sabeu el que no es i teniu algo més d'informació!

Tot i aixó a collegats, ja deu fer rasca! i si corre l'airet encara més!!

Jaumegrimp ha dit...

Coi Mingo, sap greu no trobar l'objectiu, però encara us en vau sortir prou bé amb les vies alternatives...si haguessim coincidit a Àger, haguessiu passat calor.

JAUME ORS ha dit...

... de fet cada día un que va a escalar és una aventura i és part de la escalada. Això si ... siempre positivo !!! Abraçades.

Roger ha dit...

Bones Mingo,
És molt normal que no t'hi fiquessis amb la ressenya que surt al llibre.
Els dos espits que vas veure son els de la via crit de l'infern, el desplom que es veu es supera per la dreta i després segueix per la fisura que es veu.
Per el que fa a la graduació, em sembla que pots ser algo més difícil però com no conec cap repetició... el primer pas V/Ao, em sembla que es correcte amb un pas llarg d'estreps.
Si algun dia estàs interesat a fer-la dis-me algo i t'envio la ressenya que vam fer, on veuràs les assegurances i el material, bueno porta tots els friends que tinguis.
rogerpuras@hotmail.com

Roger ha dit...

Perdona,
El desplom es supera per l'esquerra.
A veure si pendrà mal algú.