dissabte, 3 de març del 2012

PIC DEL CONILLER "via Liebe Clàudia"


Aquest dissabte, marxem amb el Josep A. i el Tato cap al Pic del Coniller a provar una nova via del Joan Asin i companyia.
Quan arribem hi ha dos cotxes, això ens fa pensar que potser haurem de fer cua, així que la pujada ens la prenem amb calma. Arribats a la paret veiem una cordada que sembla que està fent la via que volem fer, però al arribar al peu és un escalador en solitari que ens diu que fa la via Liebe Clàudia, però no ens quadra, doncs hi ha spits i a peu de via no hi ha la fletxa. L'altra cordada que busca la del Guillem ens diu que on són ells hi ha una fletxa, allí sí comença la via.
Comencem el primer llarg que va per una fissura molt maca de V força equipada amb claus, ponts de roca i parabolts. A l'inici no hi ha gran cosa però els friends entren bé.

El segon llarg és un altra història, aquí el que més servei ens hagués fet és un bon raspall. Comença per un pas molt difícil, un 6a amb majúscules, després un flanqueig que tècnicament és més fàcil, però hi ha força terra i això et fa anar amb el culet apretat. Després del flanqueig cal tirar amunt, aquí els aperturistes van tenir molta feina a treure la molseta negra característica d'aquesta paret, ara tenim al davant una placa d'adherència que surt bé en lliure fins que a meitat em canso de treure terra de totes les preses i faig un Ao per continuar fins la R2. Llàstima de la terra perquè quan no hi sigui la tirada estarà força bé, però caldrà que plogui bastant.

En el tercer llarg la dificultat afluixa molt, cal pujar per una mena de diedre i després cap a la dreta fins una savina que és sota la R3.

La sortida de la R3 hi ha un parell de passos senzills que et deixen a la feixa que cal seguir-la en tendència a la dreta fins la R4 on hi ha un bolt i un pont de roca equipat amb un cordino blau.

La tirada següent és de la via del Nil.
A la R5 hi ha instal·lada la línia de ràpels, però la nostra via encara li queda una tirada de II i a mig camí et trobes un bloc que té un parell de moviments molt macos.

Ostres trobem el pot de registre i sembla que després dels aperturistes nosaltres hem estat els següents. 

 L1, el més bonic

L1

 Inici de L3

 El company sortint de R3

 Inici de L5

 El Tato, que encara no havia sortit a la foto

 Acabant la via

 Fotocim, o de la motxilla

9 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona per la rfepetició! l'haurem d'anar a fer, que la raconada és molt maca i pel que veig la via és maca, ja s'anirà netejant no?

joan asin ha dit...

Enhorabona per la segona ascensió.

Joan Baraldes ha dit...

Ei Mingo,

Per les primeres repeticions ja se sap que el que cal és portar un bon raspall !!

Salut i a tibar

Joan Baraldes ha dit...

Ei Mingo,

Per les primeres repeticions ja se sap que el que cal és portar un bon raspall !!

Salut i a tibar

logall ha dit...

Varem estar a punt d’anar-hi a fer aquesta via amb el Joan Escuer, i el tems ens va fer enrere i al final ens varem quedar a Sant Llorenç, van fer la Diablillo i la Festa Vikinga, que ell no les avia fet.
Lo Nik.

RECORS.

Gatsaule ha dit...

A les fotos es veu bona, la via, i si et agradar, me l'apunto!!

lux ha dit...

Ei Mingo! Carai quina rapidesa!

esperarem que passin una mica el raspall pero no crec que massa!

enhorabona!

Mingo ha dit...

Jaume espera que plogui força pq hi ha força terra, sobretot al 2on llarg.

Gràcies Joan A. deu nido la feinada a treure molseta que vau tenir.

Joan un raspall!, si però dels grossos.

Niko, no sé si us agradarà massa la via.

Joan G. home la via no és cap maravella, quan estigui neta serà algo millor.

Lu, va ser una casualitat d'anar-hi, doncs dissabte no havia d'escalar.
Salut

Llorenç ha dit...

ràpid!!! no has tardat massa en repetir-la! a veure si anem a repetir-la un dia d'aquests! ja ho tindrem en compte i agafarem un raspall! cap problema!