dijous, 19 de febrer del 2009

MONTSERRAT El Gerro i la Veïna "via Àfrica i nets"

Tot i que em fa mandra anar tot sol cap a Montserrat, quan surto de la feina me'n vaig a trepar que fot un dia fantàstic, i tal com va la meteo, cal aprofitar-ho.

El lloc que he triat avui no el conec, el Gerro a la zona dels Pallers. Segons el mapa, el camí més curt és pel Vermell del Xincarró. Mentre camino veig un grup d'agulletes a l'esquerra del Vermell, coi quina deu de ser el Gerro, potser està més amunt, per què recordo que aquesta agulla era la número 1 del llibre d'en Labraña, en fi espero no passejar el material. Entre cabòries arribo a un caminet marcat amb punts blaus que va a l'esquerra, a mesura que pujo, l'agulla de més a l'esquerra sembla que és la meva, ho comprovo amb la ressenya i estic en el lloc adequat, carai que be l'aproximació és ràpida uns 20 minuts.

Desplego tota la parafernalia i amunt al principi li marca un V+, és un pas de finura la via està molt ben equipada, arribo a la R i continuo, casi dalt hi ha un pas preciós V+. Llàstima que sigui curta per què l'escalada m'ha agradat força.

Ara vaig a l'agulla del costat, la veïna del Gerro a fer la via dels nets. També faig les dues tirades en una. La via només té un parell de passets molt bonics un al començament que li posa V+ i l'altre te'l trobes al final V, molt maco.

Per baixar del Gerro cal fer dos ràpels curtets, i la veïna del Gerro amb un ràpel de 30m arribes al peu de via.

Ara sé que el Gerro és l'agulla de l'esquerra


La via va per la cara que no es veu
Més a la dreta hi ha un sector d'esportiva


Er Menda, dalt del Gerro


Si voleu veure les ressenyes les trobareu a Onaclimb

4 comentaris:

Gatsaule ha dit...

I la roca és bona? És que té un aspecte, no sé, sospitós. Potser és culpa del fotògraf.....

Mingo ha dit...

Això de fotograf és molt dir, diguem que premo el botonet i ja està. La primera tirada té una roca bonissima i la segona no fot bona pinta però les presses són sòlides. Em va agradar força els passets difícils són molt guapos.

zombi ha dit...

Minguuuuuuuu!!!!!!!!!!aixo si ke es estar fanatik!!!!!
p.d:estas molt guapo a la foto....
salut i roka!!!!!!!!!

Jaumegrimp ha dit...

Ei Mingo, aquestes dues vies no les coneixia, una bona opció si no hi ha gaire temps, el gerro, quan el veus entens el perque del nom.