dissabte, 14 de febrer del 2009

MONTSEC Cap de Ras "via Fanal Nocturn"

Fa uns anys que vaig descobrir aquesta zona, quan vam pujar a fer la Ocells de Nylon als Puntals, una via que no té res a veure amb l'equipament que hi ha a les vies del Cap de Ras, vuit burils i un parell de claus i la penúltima tirada de lo milloret de la zona. Aquell dia amb el meu amic i company d'escalades vam confeccionar una llarga llista de les vies que volíem fer (tercer hombre, Redrum, Badalona, inversió tèrmica, tope clàssic i Alkaid), la fanal nocturn no sé si ja estava oberta el que si recordo és que no estava publicat el llibre d'en Soldevila i que no se'n parlava massa. Avui hem acabat la llista, i repassant records amb el Josep Anton hem coincidit que no és la via que més ens ha agradat, potser és que esperàvem una mica més doncs les poques vies que hem fet del llibre d'en Soldevila sempre les hem trobat molt guapes. Ep això no vol dir que sigui una via lletja, no no. És una via que s'ha de fer, la primera i segona tirada narinant, la tercera tirada està força bé, la quarta la millor, la cinquena curta però preciosa, després una de tràmit, la setena un pas que li posen de 6a de sortida nosaltres creiem que és una mica més i finalment la sortida que és buscar el millor lloc per sortir.

Fa una tarda preciosa, el Pirineu ple de neu, el Boumort, la Pessonada, Sant Joan,.. mai ens cansarem de pujar al Montsec, que ja és una mica nostre.


El company acabant la segona tirada


En Josep A. encetant el tercer llarg


La tirada més maca de la via


Última dificultat del llarg


Acabant la quarta tirada


Cinquè llarg, curt però preciós


Inici del setè llarg, després d'aquest tram la dificultat baixa a V


En Josep A acabant la tirada


Buscant el millor lloc per sortir (8e llarg)



13 comentaris:

llembresku ha dit...

Ei Mingo, molt bones! Per fi un bon dia per disfrutar de l'escalada. Amb aquestes fotos que has posat, aquesta via s'ha de fer!!! Són precioses!!!

Anònim ha dit...

Felicitats per la via Mingo!! Ja que has fet totes les de la llista, quin seria el teu rànking particular??

Raquel ha dit...

Ostres Migo, sí que aneu forts!! Jo, la primera tirada no la vaig trobar de narinant...jeje, em va tocar de segona i no la vaig trobar pas fàcil! Respecte al penúltim llarg, la guia del Montsec Oest la marca de 6a+, i tot i això jo encara li pujaria un plus més a l'entradeta. potser anava molt fluixeta... jeje.
De les teves propostes, em falten l'Alkaid i la Inverió Tèrmica. Quina m'aconselles?

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via,

Nosaltres quan la varem anar a fer ara farà un any, hi varem patir molt, el primer llarg el baig trobar molt dificil i mal assegurat i a partir d'aquí tota la via va estar condicionada per aquelles sensacions. Així que, quan varem arribar a la feixa, varem decidir que ja en teniem prou de fanal nocturn i que ho deixavem correr.
Salut i a tibar

marc ha dit...

Felicitats Mingo. Aneu a fer l' Alba Artigas, una mica més exigent, pero tope clàssica.....jo crec que la millor d' ager en el seu grau.
Au

Gatsaule ha dit...

Doncs tot i el que dius, aquesta via té prou bona pinta, clar que tot el Cap del Ras sempre és genial!

I totalment d'acord amb el que dius, el Montsec sempre és genial!!

PGB ha dit...

Hey Mingo, quina recomanaries per fer com a primera de la paret? A mi em feia gràcia la Redrum però potser n'hi ha alguna altra de millor?

edunz ha dit...

bones Mingo, felicitats per la llista completada, petits reptes que sempre són una satisfacció acomplir-los.
Em miraré la topo de l'Ocells de Nylon, la teva referència és prou atraient!

Llorenç ha dit...

felicitats Mingo! per poc coincidim! nosaltres teniem aquesta i la inversió termica per fer aquest cap de setmana, finalment diumenge vam pujar a fer l'inversió tèrmica però el mal temps ens va fer tirar enrrera!
Que tal la Fanal nocturn? diuen que allunyen un pel i que el grau no es regalat...que n'opines?
gracies!

Jaumegrimp ha dit...

Felicitats Mingo i Josep Anton! ep! quin "viote"...alegria entre assegurances i força ambient, es veu que anàveu sobrats, per alguna cosa ha de servir tan d'esportiva no? Ara que diran els teus companys de plafó...
Em deleixo veïent aquestes parets!!

lux ha dit...

Felicitats Mingo.. per la via!! i per la llista!!
...vaja machine!!
però com qui no es conforma es perque no vol....
jo disfruto pensant en el munt de vies que encara em queden per fer en aquella magnifica pared!!

no tens una mica d'enyorança?..
en el sentit que diu ..potser Rebuffat....?
jjaja.... sempre li encolomo tot al Rebuffaut ;)
que tot cim aconseguit... és un somni destruit...

Mingo ha dit...

Albert, heu d'anar-hi el lloc està molt bé.

Eduard, és difícil aconsellar-te una via son totes de 9 i 10, a mi em va agradar molt la tope clàssic i la Badalona, però la resta tb són excel.lent.

Raquel quan vas de segona tot és més difícil pq el coco treballa en contra nostre (això de primer/a no ho hagués fet)i és una via on has d'anar bé de dalt pq com molt be dius la setena tirada bufff bufff buffff que aprop que està la repisa. Tan l'Alkaid com l'inversió són excel.lents, però jo faria primer l'inversió. Porteu friends pels dos últims llargs, tot d'una se'ls va acabar el presupost per posar seguros.

Joan, la tirada més maca la 4 i 5, la que os quedava només es tonta l'entrada després és V (de veritat).

Marc gràcies me l'apunto.

Joan val la pena com casi totes les vies d'aqui. Veig que la cosa ja va molt millor (braç). Enhorabona cafe copa i puro

Pere, la Redrum està molt bé, però si hi ha gent la tope a mi em va agradar molt o la Badalona tb.

Edunz l'Ocells os la feu amb una ma a la butxaca vosaltres. A mi em va agradar. D'equipament els burils estan a les R i els dos claus 1 en la primera i l'altre crec que en el 3er llarg. No recordo si era el 4art la tirada és neta, li posen V, però si li donessim V+ en algun lloc ningú es queixaria.

Llorenç os van perseguir els núvols alts, a més feia fred diumenge. Les assegurances no estan seguidetes i en la 4ta tirada el millor és no posar res, si no pots arribar petat al desplom de dalt (compte hi ha un clau al final del desplom si no tens un mosquetó prim no el podras xapar, allí cal fer via)El grau no és regalat, i per mi és una mica justet es pot pujar mig grau tot fins i tot algun IV+. La via val la pena.

Jaume doncs si és una bona via, l'esportiva que vols que et digui, t'acostumes a mirar la paret mirant primer on hi ha la linia de seguros, aqui si fas el mateix, merda que pocs n'hi ha.. Una abraçada Jaume i bona recu.

Lu jo tinc una llista llarguissima d'altres llocs. Com diu en Rebuffat prefereixo els somnis als records.
Tot cim aconseguit...és un somni destruit. Però tb diu: aquell dia al cim em va semblar néixer un altre cop, havia descobert tantes coses en tan poques hores.

Anònim ha dit...

Ei Mingo!
Jo et vaig seguint pel blog....
A veure si coincidim....
Per que no vens la setmana que vé a la projecció-debat que farem a Mataró?.... hi haurà força gent...
Una abraçada!