dissabte, 20 de setembre del 2008

SERRA D'ENSIJA "Via Estel"

A dos quarts de vuit em trobo aprop de Monistrol amb el Llullu, feia temps que no ens veiem i que no escalàvem encara més. Enfilem cap a Fígols, allí ja trobem alguns boletaires que es queixen que no troben res,mentre nosaltres preparem els trastos; després d'una agradable passejada ens trobem amb la roca d'en Ferrús, és preciosa. Fa poc vaig descobrir Malanyeu i la veritat és que aquesta comarca, que conec poc, té racons on a un no li faria res de perdre-s'hi.

Passades les onze ja estem preparats al peu de la via Estel. La roca encara està freda, però té molt bona adherència, el llarg no és difícil IV+, però sempre costa arrencar..

En Llullu en el primer llarg


El segon llarg l'encetà en Llorenç, no sembla difícil el V+ des de la R, però és molt peleón, després ja minva la dificultat.

El tram més complicat del segon llarg

El tercer llarg se surt per la dreta uns deu metres de IV, no hi ha res i tampoc cap possibilitat de posar res fins que arribes a un parell de burils molt juntets, aquí la dificultat pica més V+ i 6a, però es deixa fer a més vas trobant burilillos fins un diedre de V molt vertical, però amb bones preses i un parell de burils, sorteges el desplom que tanca el diedre per l'esquerra i et poses en un mur d'uns 8-10 m, aquest tram te l'has de treballar de valent, sobretot de coco, doncs és un tram mantingut de V, la ressenya li posa V+ jo suposo que és per que només hi ha un buril al mig i un altre al final, a més el tram és molt compacte i no pots posar res.

Tercer llarg

El quart llarg comença amb V, ja t'acostumes a no xapar fins esta lluny de la R, la paret és posa més vertical ara bé un tram de 6a, en Llullu que no parla gaire quan escala, aquí em diu que el llarg és molt maco a més les assegurances te les trobes cada 3 metres fins que la dificultat baixa a V ara hi ha possibilitats de col·locar catxarros.

Llullu en el 6a del quart llarg


Arribo a la R i miro la cinquena tirada, és veu un clau rònec molt amunt, tinc dubtes però tiro amunt i em concentro fins arribar al clau ,el tram V esta força bé, després del clau poso un alien groc per reforçar, ara ve un diedret tombat que es veu fàcil IV, però no et pots relaxar gens per què aquest tram és força descompost.

Finalitzant la tirada

En Llorenç enceta el sisè llarg, no és difícil però la roca és força delicada i en uns 20 metres només hi ha una savina, després un diedre canal una mica herbós V on trobem un buril.

Inici del sisè llarg

La sortida de la setena reunió és un pel rara V, has de fer un flanqueig a l'esquerra, però queda una franja herbosa a l'alçada de les mans que molesta molt, cal posar molt bé els peus per sortir “còmodament” després es continua per un tram de IV+ molt emprenyador per què hi ha trams d'herba i encara no he pogut posar res des de la R, poso un alien blau, però tinc clar que no està ben posat, ara queda un petit mur, que jo crec que per la dreta deu de ser més fàcil, però som-hi el pas molt maco, val la pena, un petit tram de IV+ i faig reunió en un arbret i un pont de roca.

En Llullu després del muret


El col·lega enceta el que serà l'última tirada, la roca te molt mala pinta però les preses sòlides ho són molt. No és un llarg difícil IV, però està net.

Sortida fàcil però delicada


Ja som dalt de la via, buffff que bonic que és tot això, em sento plenament satisfet per l'escalada i per tot plegat.

Decidim baixar caminant, així que pugem al cim, d'aquí anem flanquejant sempre a l'oest fins trobar una fita, a partir d'aquesta ja trobarem moltes fites fins a enllaçar amb el GR, allí en comptes de fita trobem un parell de rovellons.

15 comentaris:

llembresku ha dit...

Déu ni do Mingo, com us ho curreu!! La via pinta molt guapa, però dona l'efecte que s'hi ha d'anar molt bé de coco, no? Cal anar-hi si més no pels rovellons!!!! jejeje!!!!

salva ha dit...

Mingo, quines currades de coco que feu, aixó fa molta enveja. Jo em veig incapaç de fotrem en un sarau d'aquests.

Felicitats per l'activitat. Ens veiem demà al Plafó.

zombi ha dit...

atope!!!!kins kullons tens Mingo!!!!jo ni de coña amb voras en aquest alejes....visca els seguros aprop!!!!jajaja!!!!ens veiem dema al Piri!!!
salut i roka!!!!!!

ALBERT ha dit...

Que cabrooon! Aquesta la tinc a la llista de pendents i ja l'he somiat massa. Qualsevol dia d'aquests pago tunel i me'n hi vaig. Felicitats campió!

Gatsaule ha dit...

D'aquesta via recordo que el tercer llarg em va impressionar de veritat. Has de tenir el V+ molt ben consolidat per anar-hi, enhorabona !

I celebro que t'agradi la comarca...

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Mingo, víes com aquestes es fan quan tens els mobles ben endreçats i la moral ben alta!!

Mingo ha dit...

Hola Albert (Llembresku), la via és maca però hi han alejes en trams no fàcils.

Salva, Zombi tot és qüestió d'entrenament.

Albert la via està molt bé, és una via a l'estil clàssic, seguros justets, a les tirades de baix no hi ha massa llocs on posar trastos. La roca a la part de baix és molt bona.

JOan, el tercer llarg, sobre tot la part final, buffffffffffff, ja m'entens. Vaig estar després a Berga, diga'm com et puc localitzar. Ah, de ex-escalador res, no sé si em vas llegir?. Encara has de donar molta canya i espero compartir algunes escalades amb tu. Ànims

Mingo ha dit...

Gràcies Jaume, jo no em pensava que era tan exigent de coco.

Gatsaule ha dit...

Pensava que tenies el mòbil, Mingo. Tot i que el tinc molts cops tancat, ho podràs provar quan tornis a pujar.

Llorenç ha dit...

Felicitats!!! molt bona esta! la tenia en vista, però veient la teva piada i la del Gatsaule, la deixaré per quan sigui gran i sapigui escalar!

Quins collons!

lux ha dit...

Carai!!! Felicitats Mingo!!

sempre ha estat una via que m'ha impressionat..... kina por!!
Es tot un viote!!

jo, com el Llorenç... per quan sigui gran ;)

Felicitats altre cop!

marc ha dit...

aquesta la tinc pendent, pero ja veig que el tema dels alejes no es llegenda urbana....
Felicitats

QUIMI ha dit...

Ei! Quin viote no? Enhorabona Mingo! Ara que aixo dels burilillos no em sona gaire be...mes aviat em fa por...
A seguir així!

Mingo ha dit...

Gracies Quimi
La via físicament no és molt exigent però cal anar be de coco, un tio que s'ha fet l'aeri en solitari segur que no tens cap problema en aquest aspecte.
Salut

Aleix ha dit...

Ups! Si encara no has penjat la via del Dissabte...

Mingo, Mingo... que no fem els deures... jejejejeje

Si vens aquesta tarda al Piri podràs felicitar el Marc que en fa 30!!