dissabte, 29 d’octubre del 2011

SANT LLORENÇ DE MONTGAI Paret de l'Os "via Carnaval rock"


L'arribada de nous materials a finals dels setanta /començament dels vuitanta va produir grans canvis en el món de l'escalada. Van caure, molts mites, aquells escaladors vestits amb rochetors i camises de franel·la, ens vam posar malles molt acolorides i els supergratons penjats de l'arnès.
Els amics de Lleida que sempre maquinen, van pensar de fer una trobada amb aquelles cridaneres malles. Quan m'ho va comentar en Sergi, recordava les primeres que vaig tenir, d'uns estampats espectaculars, pot-ser millor que no les hagi trobat perquè aleshores teníem quasi trenta anys menys.
El dissabte 29 quedem uns quants a Sant Llorenç amb les malles pertinents i davant del Cilindre ens fem la “foto oficial” de la primera mallascalada. Com hem vingut, apart de passar-nos ho bé a escalar, ens distribuïm, la majoria van a la Formiguera, ostres i si anem a fer alguna clàssica de la paret de l'Os? Sembla que els únics que no van a la Formiguera són el Pepe i el Nico així que anem a la Carnaval rock de l'Os.

Foto oficial 1era Mallascalada
 
El primer llarg comença exposat, si la via estes a peu de carretera no ho seria però surts d' un replà que està a uns 8-9 metres del terra. El Pepe hi posa un tasconet per si de cas, l'entrada i un tros més és on hi han els passos més obligats 6a+ dels anys 85, d'aquells que et posen les piles ben posades i després continues per una zona molt vertical i bonica de V-V+. L'entrada a la R és una mica matojera i amb l'herba molla són d'aquells trams que quan vas de primer vas amb el cul ben apretat.

El segon llarg surt per una zona molt vertical amb tendència a l'esquerra V fins al peu d'una fissureta de 6a, flanqueges més a l'esquerra i encares una placa desplomada de 6c+, que està força humida, cal dir que encara que estes seca la veig super-difícil, la sortida és molt maca.

 El Pepe a l'inici del segon llarg

  En el tram de 6a

 En el tram de 6c+

 En la R1

Els dos llargs següents la dificultat baixa força, el tercer llarg el graduen de IV+, però si li pugem mig grau com a tota la via, segurament és més real. En aquest llarg hem trobat un vesper, sort que avui feia un dia una mica rúfol i hem pogut passar sense patir picades.

 El Nico a l'inici del 3er llarg

 R2

 Arribant a R3
 
L'últim llarg és molt maco V-V+. Estic super-content m'ha agradat molt la via i amb companys com el Nico i el Pepe l'escalada ha estat molt agradable.
La via cal dir que ha estat re-equipada amb parabolts i que cal portar algun tasconet per completar l'equipament. L'inici de la via, cal seguir el repla que hi ha al peu de la Jordi Andreu, aquest es va fent més estret el lloc on acaba alli comença la via. La ressenya ja la posaré que ara no tinc l'scanner

 Últim llarg

 Acabant la via



13 comentaris:

Anònim ha dit...

Hosti van arrivar les fotos¡¡¡
Quina lluita amb el puto gmail.
Be la propera ja la saps oi?
Not'en escaparas ara que ja se com l'hi fots de valent
Au besitos

MALLEITOR

Jaumegrimp ha dit...

Deu n'hi dó amb la via! ara el millor la fila que feu tots amb les malles.

edunz ha dit...

les malles d'alguns "galls" no tenen desperdici, aquest dia anaveu amb la cresta ben alta!

una pregunta: ara no se si el marmo o el juan m'havien comentat que el 6c+ era obligat de 6c.. pot ser o ho vaig entendre malament? fa temps que espera el seu torn

merci i felicitats per no perdre aquest també patrimoni de l'escalada ..el de marcar paquet, i és que abans s'escalava amb més cullons que ara! :)

Anònim ha dit...

Hola Edu ,soc el pep.El 6c+ sols es un pas molt canyero ,que es pot passar en A1,per mi obligat deu ser 6b treien aquets pas ,pero si vas de xapa a xapa pot ser menys i tot.
Au besitos

Ylerget ha dit...

Ondia quin equipo! I tots marcant paquet... esteu molt guapus fent la carnival pop!

Jo tb he fet la versió pop, però diuen que abans del reequipament era més aviat rock...
Sabeu si ha canviat molt amb el reequipament?

Apa besitus per tots!

llembresku ha dit...

Ei Mingo, aquesta via es veu molt xula. Però de debò obliga a 6b? No es pot trampejar? de totes maneres queda apuntada a la llista!!
Salut!!!!!

Josep Anton ha dit...

Quina enveja que feu tots plegats amb aquestes malles! Sembla que vau tenir un temps com el que jo gaudeixo normalment. Que valents fer la Carnaval rock en aquestes condicions. Enhorabona
Records des de baix del planeta

Mingo ha dit...

Pepe si si ja ho sé quina és la propera a veure si m'entreno una mica per passar més tranquil.

Jaume sort que erem uns quants amb malles, pq si no ja ho haguessim vist.

Edu, ja t'ho ha dit hgairebé tot el Pepe que es va fer els llargs més difícils de primer. Jo crec que els primers passos que són bastant físics són els més obligats, segons la ressenya és 6a+, però pot ser és una mica més. La via és molt maca i segur que la disfrutareu.

Ylerget, això de marcar paquet uns més que altres je je je.

Albert la via és molt maca la dificultat obligada? doncs no ho sé podria ser 6b.

Buenoooo valeee com ho dius això que et fem enveja. No em facis riure.
La via es força dura però molt bonica. Una abraçada a tu i a tots

Unknown ha dit...

Hola Mingo,

fa un temps vas deixar un comentari al pijuclimb sobre la neteja de preses amb algun material que s'utilitza per la construcció.

Et vaig enviar un mail preguntant pel tema, però no sé si el vas arribar a llegir.

A veure si hem pots dir algo.

Nosaltres ho fem amb aigua i vinagre, però estem buscant alternatives.

samesants@hotmail.com

Joan Baraldes ha dit...

Ei Mingo,

Sort que ja et conec que sinó em faries malpensar amb aquestes malles !!
salut i ballar, vull dir a tibar

Anònim ha dit...

Hola, Mingo vigila amb el Pep per on te fica, per cert quina via teniu pendent.
Ylerget, la via te el mateix grau que abans, l’únic que ara son parabols i abans eren espits, crec que te les mateixes assegurances que abans del re-equipament.
Jo crec que el grau obligat no passa del 6a si tens destresa en ficar caxarros, es pot fer en artifo hi ha molts forats.

Fins aviat.
Lo Nico.

lux ha dit...

hehehe
Ja veig que vaig començar a escalar massa tard!

enhorabona per la via però més per la festa!

Llorenç ha dit...

brutal!!! molt bona aquesta!!! prenc nota! tot i que jo de malles cridaneres....ja no en vaig poder portar!