dilluns, 1 de febrer del 2010

MONTSERRAT Collbato "via Esther"

-->
Tot i que últimament estic poc motivat i el company avui dilluns no pot. A l' acabar la feina, sense donar temps a pensar massa, agafo el silent i marxo cap a Montserrat, pel camí decideixo de fer la via Esther que té una aproximació curta a més com és una via d'en Moragas estarà generosament equipada.
Tot i el fred, la llum que cau sobre els Graus de Collbató és preciosa. En poca estona arribo a peu de via, comença per una placa de IV+, amb alguna presa dubtosa, a mitja tirada tens un pas una mica desplomat (V+), a mig pas el bucle de corda s'enganxa en un còdol, bufff sort que el bolt el tinc a tocar. La tirada té entre 25 i 30 metres; per guanyar temps decideixo continuar, malgrat no tenir més cintes, però és veu molt fàcil 25 metres III.
L'últim llarg, és fantàstic només per aquest llarg val la pena fer la via. Comença amb un desplom IV+/V, després continua per una placa fineta V-V+ fins arribar a un desplom, l'intento en lliure però anant sol no m'atreveixo, no crec que sigui més de 6a+/6b, després continua vertical amb molt de canto V. Quan arribo dalt veig que no cal que torni a fer la tirada doncs te una mica menys de 30 metres, a més a la tirada ja no li toca el sol i es nota “biruji.“
Més piades d'aquesta via les podeu trobar en els blogs d'en Joan Asin i en Joan B.




Una foto del company que sempre està igual, i mai es queixa. Però és avorrit

7 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Mingo! animat!!! que ja deixarà de fer mal temps i fred...vaja espero!
aquesta ja és de les poques que em falta en aquesta zona de paret de la zona CAM nou barris, he llegit que demanes on és la via d'en Pitu, no és aquí, has de buscar-la a la zona de la placa de la Poma (Ona Climb) a els Graus dreta, molt abans de la placa del Gandhi, amb la foto del Joan A. situat sota la PLaca i ja veuràs la via.

joan asin ha dit...

Mingo animat que el dia ja allarga i hi han més oportunitats per escalar.Records

Llorenç ha dit...

Anims Mingo!! que tots estem prou igual, un dia fred, un dia mullat, un dia sense ganes....crec que ningú està escalant tant com voldria!

tot i aixó jo crec que has d'estar molt motivat per anar-hi sol!!!

anims!

Joan Baraldes ha dit...

Hola Mingo,
Algun dia hem de quedar perquè m'ensenyis a anar en solitari.
Si vols que quedem per anar a Malanyeu enviem un mail amb el teu telefon. Jo potser puc sortir el dia 20 de febrer i amb l'Eduard que ja m'ha donat el seu tel. haviem dit de quedar per escalar i coneixe'ns personalment .

salut i a tibar

Gatsaule ha dit...

Mingo, si no t'agrada el fred em sembla que aquest proper cap de setmana hauràs d'emigrar cap a l'hemisferi sud.... Com diu la gent de seny, si fa fred fred, piolets i grampons!

Antoni Aymami ha dit...

Felicitats Mingo, dissabte varem fer aquesta via i noi no te res de fàcil, el bombo de la primera tirada es un V+ de veritat i el de dalt abans de la placa vertical deu nido lo finot que es. Repeteixo felicitats.

Mingo ha dit...

Jaume, LLorenç, Joan A. moltes gràcies pels vostres ànims.

Joan B. ja et comento lo del dia 20 de febrer en un correu.

Ei Joan G. a l'hemisferi sud, crec que si pugués hauria d'emigrar en el temps, pq últimamnet m'agafen dolors misteriosos que van i venen sense lògica, suposo que propis de l'edat pq alguns ja en tenim una. De totes maneres continuarem al nivell que ens deixi el cos.

Gràcies Antoni pels teus comentaris