diumenge, 14 de febrer del 2010

ABELLA DE LA CONCA Placa Ajaguda vies esportives

El fred ha estat el protagonista del cap de setmana, he sortit de Lleida a 5 sota cero i a quarts de deu estic a Tremp, esperant el company, el termòmetre encara marca per sota de cero, sis per ser exactes. Enfilem cap a la Serra de Sant Joan, amb molts dubtes, perquè a mesura que anem pujant la temperatura va baixant, a més les pistes de terra estan amb neu, així que abans d'arribar a Boixols i a uns set graus i mig per sota de cero, decidim anar a provar en Abella de la Conca. Si haguéssim portat els piolets podríem provar en algun talús de la carretera.

Arribem al bonic racó d'Abella de la Conca, malgrat estem a -3 a la placa de l'Ajaguda s'hi està força bé, fem unes quantes vies d'esportiva, una molt a la dreta (separades del grup de vies) que és molt fàcil, deu de ser IV+ i les de la seva esquerra que són més difícils, la primera que fem jo li donaria un 6a, després de que el company la faci, coincidim en el grau. La segona, la que queda més a la dreta ara sé que li posen 6a, però jo li donaria 6b o 6b+, a mi a vista no em va sortir i amb la corda per davant vaig trobar passos molt finets i que em van costar moltissim, si no hagués estat per la pressió i els ànims del company no hagués sortit. Aquests raconet que no coneixia, està molt bé segur que te vies clàssiques, tot i la temperatura que marca el termòmetre en la paret no n'hem patit gens






Placa Ajaguda












Va por ti Mariajo, suposo que és un liquen?

He trobat una pàgina que parla d'algunes vies esportives

7 comentaris:

joan asin ha dit...

Mingo amb aquestes temperatures les graduacions tenen un PLUS. Records.

Jaumegrimp ha dit...

Mingo, jo ja começo ha estar fart de tan de fred! no atines a anar gaire lluny per evitar trobar-te fracassat i haber fet una burrada de quilòmetres....a veure si l'encertem aquest vinent!
Aquestes plaques no les conec, però em sembla que en Groinket les té ressenyades o almenys me n'ha parlat.

lux ha dit...

Mingo,
es veuen ben xules aquestes plaques!
sempre va be coneixer llocs per aprofitar al màxim!

gràcies! ;)

ALBERT ha dit...

bona pinta tenen aquestes plàques. I amb el sol d'hivern del Montsec...uhmmmm....enveja fas!

Xavi ha dit...

Bona zona, però el grau bastant colladet. Jo hi vaig estar una vegada amb bona temperatura, i t'asseguro que algun V+ també em va semblar més aviat 6b!
Salut!

Joan Baraldes ha dit...

Vas molt fort Mingo !!

Per mi els 6b sempre son A0 !!

Felicitats

mchesa ha dit...

Hola Mingo, has encertat! és un liquen que es diu Verrucaria marmorea. És un liquen endolític que es troba en roques calcàries i als "bolos" bàsics dels conglomerats. El color rosat no és degut al fotobiont, que és una alga de color verd, sembla ser que es produeix per l'acció dels àcids liquènics amb la roca.
Salutacions!!!