divendres, 15 de maig del 2009

MONTSERRAT Cajoleta "via blava"


-->
Divendres, faig una mossada ràpida i marxo cap a terres de ponent; abans faré una paradeta tècnica a Montserrat, fa dies que tinc ganes de fer l'aresta Brucs a la Cajoleta, però pujar a migdia el camí dels francesos, se'm fa una muntanya.
La pujada s'ha fet força agradable, no feia massa calor i gran part del recorregut està a l'ombra, de vegades és més dur dins del nostre cap. Estic al cor de Montserrat, impressionant, solament un parell de cabres i jo.
Arribo al peu de la via i com no hi ha res i els arbres no són massa forts, em poso els peus de gat i l'arnes i pujo amunt, no és gens difícil, fins que arribes a una baumeta miro a la dreta, osti hi ha algun bolo suelto m'ho miro i no es veu difícil, però III no en fa la pinta, a més no hi ha res, començo a dubtar que sigui per aquí, abans de provar-ho torno a la bauma i me'n vaig a l'esquerra, sembla més fàcil m'hi poso, i a mig pas trobo un bolt, vaig pel bon camí flanquejo fins un arbre on hi ha la R1. Ràpidament m'asseguro i faig tot els preparatius: corda, silent,...etc. Miro amunt i no veig res, collons hagués pogut agafar alguna cosa més que 6 cintes. El llarg no és veu difícil, m'hi poso facilet III/IV amb 5 seguros, dos corresponen a reunions intermedis. El llarg per fer sol força emprenyador, com no és massa vertical, la corda s'enganxa als bolos de la paret, a més s'ha girat vent.
Després de recuperar enceto l'últim llarg no em trec la motxilla fot fred i així estic més calent; el llarg, molt guapo una mica de V amb molt bona pressa i vertical, i després IV. Baixo a desfer la R, començo el llarg de segon, bufff estic acollonit, en cas de caiguda fotre un bon pèndul, això no és el que em fa por, quan vaig de segon m'asseguro amb el jumar que va corrent sol a mesura que puges i no sé si deu de ser efectiu amb aquest tipus de caigudes, bé com quan era petit prohibit caure.
Tot i que hi ha una llum molt maca, el vent em fa marxar. Per fer-ho cal anar fins al cim i fer un ràpel curt i grimpar l'agulla que et queda a l'oest, careneges fins trobar el camí de baixada.
Merda mentre baixo m'adono que el meu turmell demà voldrà descansar i no podré quedar amb els col·legues de Lleida, que hi farem això és el peatge per no ser tan jove.
Ah! és pot baixar per la cara est (pluja d'idees) però no sé si es pot baixar amb una corda.


L'Ajaguda


La Cajoleta


Remuntant l'últim llarg


Els plecs del Llibre


13 comentaris:

Anònim ha dit...

Si te pescan te multan !

Mingo ha dit...

Crec que vas errat, per què la Cajoleta no figura en cap llista de prohibicions, si, algunes vies dels plecs del llibre i el Montgrós però no la via que jo vaig fer

Eduard ha dit...

Tens raó Mingo. És als Plecs de Llibre i al Montgrós que no si pot escalar fins a finals de Maig. Bona activitat!!

Jesús Alejandre ha dit...

Ja per l'entorn i la tranquilitat, la pujada fins aqui, paga la pena.
salut company.
jesús

lux ha dit...

eii Mingo,
m'agrada molt la pujada fins aqui dalt i l'arribada amb la vista dels Plecs i les talaies és fantàstica.
Això sí ...entenc la mandra ;)

la cajoleta molt xula! Felicitats!

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats Mingo,

Cada vegada que et llegeixo una ressenya feta en solitari t'envejo més... a mi la mestressa no em deixa anar sol !!
Salut i a tibar

Mingo ha dit...

Gracies a tots pels vostres comentaris. Ep Joan com jo ara ja no tinc mestressa ho puc fer, eiiiiiii que no vui donar-te idees, fes bondat.

Anònim ha dit...

Mira
http://www.onaclimb.com/montse/f_regulacions_1.html
la roca en primer terme a l'esquerra és la cajoleta i està dins la zona blava
Sembla que estigui dins la zona prohibida. Sense ànim de molestar, però estan posant moltes denúncies
Pere f

Mingo ha dit...

Hola Pere, si mires el llistat de vies que tenen restriccions, podràs veure que la Cajoleta, malgrat estar dins d'un espai blau, no està afectada per les restriccions, hi ha força exemples semblants; per exemple Frares ara no es poden fer la majoria de vies, però la Gam del Bisbe si. Hi ha restriccions una mica rares, per exemple al serrat de les Garrigoses, la via don cipote de la Mancha no es pot fer de 1 de gener fins al 31 de Juny i l'Aranya que va pel costat té restriccions del mes de març fins 31 de Juliol.
De molestar res Pere al contrari, per què d'informació apart del triptic i internet, res, algu que ve de fora i se'n va al Montgros, pot alegar ignorància pq jo pujant cap a la Cajoleta no vaig veure cap retol informatiu. Si vols veure el llistat de vies ho pots fer en el meu blog (al final a la dreta) si no amb el google posant llistat de vies i segur que deu de sortir.
Salut company

Gatsaule ha dit...

Mentre t'anava llegint, Mingo, pensava: "Clar que estava tranquil el cabronàs, si està en zona regulada...", però llegint els comentaris ho he anat a mirar, i costa de saber, perquè està just al límit.

De fet, en la foto de la zona C1 del tríptic, el límit de la zona restringida sembla que passi pel mateix lloc de la via....

A part d'això, m'ha agradat llegir una crònica recent d'aquesta via que fa temps que em miro!

Mingo ha dit...

Joan tot i que la via és senzilla a mi em va encantar.
Si mires la llista de restriccions, veuras que no surt. La de Frares tb surt acolorida, hi ha moltes vies que es poden fer, i haurien de posar molts puntets sense acolorir i no surten. La llista ho deixa molt clar, així ho entenc jo.
A veure si anem aquest cap de setmana a la To i ens veiem si pugem et faig un truc el divendres. pq em diguis quines vies hem de fer. Una abraçada

Jaumegrimp ha dit...

Ep Mingo, vaja "humor" pujar amb tot l'equip fins la Cajoleta, aquesta via la vaig fer fa molts anys i quan la fèiem ens va adelantar un paio que anava en solo, es va quedar ambm nosaltres!
espero que es millori el teu turmell!

Mingo ha dit...

Ei Jaume com estas? suposo que encara no estas recuperat del tot. Lo del turmell, jo crec que això ja va lligat una mica amb l'edat i amb això poc i podem fer, l'unic anar-ho trampejant.
Una abraçada