divendres, 24 d’octubre del 2008

MONTSERRAT Paret de la Codolosa "via Alimira"


-->
Tot i ser una mica tard, aquest divendres agafo els trastos i em planto al bareto de les coves del Salnitre de Collbató, he vist a la guia Montserrat Sud la via Alimira, a la paret de la Codolosa, que té tres tiradetes dos de V i l'última de IV, a més està equipada.
Preparo tot el material, que be la motxilla no pesa massa, porto 6 cintes, el silent i un seixanta. L'aproximació a la paret és curta, i en poc més de 15 minuts ets al peu, el primer seguro està una mica amunt i al peu de paret no hi ha cap vegetal amb garanties així que amunt, en el spit lligo la corda i penjo la motxilla, totes les comprovacions i amunt, els primers metres són força verticals però amb molta vidilla després la paret es tomba i gairebé una caminada fins la R, la tirada no és massa maca.
El segon llarg és el més bonic, uns 35 metres amb una dificultat de IV+/V i amb els spits justos, 6 spits per 35 mts, crec que per un que comença ha anar de primer és una tirada perfecta.
L'últim llarg és molt curtet dubto de si fer-lo amb solo, però la roca es veu dubtosa i jo tampoc ho tinc tan clar així que les operacions de sempre pujar, desfer el llarg i tornar a pujar.
Dubto de baixar amb ràpel, les dos primeres tirades tenen mes de 30 metres, com deu de quedar una hora de llum, prefereixo baixar caminant i no arriscar-me ha haver de tornar a pujar
El company "reposant" mentre desfaig el llarg


Escalant l'últim llarg




A les terres de ponent està despejat


La ressenya la trobareu al llibre Montserrat Sud

7 comentaris:

llembresku ha dit...

Ei Mingo!! no pares eh!! Siguin fàcils, difícils, llargues, curtes, etc...Tu al peu del canó!!
Records!!

salva ha dit...

Mingo, ets incansable, quina enveja!!!

Ens veiem al Plafó

Llorenç ha dit...

Veig que vas aprofitant les tardes!!! bona feina! tot i que ara amb el canvi horari t'han fotut una mica!

Anònim ha dit...

Hola Mingo, fins i tot sol, molt bona aquesta escalada,això si que es tenir ganes,per cert una vegada a un amic li vaig preguntar per escalar en solitari i em va dir que el mijor consell per un escalador en solitari es que vagi sempre acompanyat.
Bromes a part, molt bé la trepada i fins aviat.

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Sens ha acabat això de les tardes!
aquesta via no la conec, li haurem de fer una visita.
Ens veïem!

Mingo ha dit...

Gràcies companys, ara amb l'hora canviada, serà més complicat.
Jaume la via, no és de les millors, solsament el segon llarg val la pena. En aquesta paret hi ha vies més maques, com l'avi trepador i la del costat que ara no recordo el nom.

Gatsaule ha dit...

Només 6 cintes ? Veig que ets un home valent i confiat... Jo sempre agafava el doble del que estava previst i no sortir mai tot sol sense friends, tascons, i tota la parafernàlia !