dissabte, 7 de juny del 2008

ALT URGELL Roca Narieda "via Xelo-Bam"




Cara nord de la Roca Narieda
A la dreta l'estètic esperó

Aquest dissabte he quedat amb el Sergi i tota la penya de Lleida: l'Albert, en Pepe, en Nico i el Joe Pinto. Ens trobem tan d'hora que els bars encara no han obert. Malgrat alguns no han esmorzat, l'humor no decau i es fa difícil concentrar-se en la preparació del material pels acudits que van caient un darrera de l'altre.
Tenim la cara nord de la roca Naireda, just davant es veu una senyora paret, l'esperó Xelo-Bam va per la dreta i marca una línia molt estètica. Ens distribuïm en cordades de tres; l'Albert, en Pepe i en Nico que tenen compromisos familiars, aniran davant..
A l'arribar a peu de via en Pepe ja està enfilat; amb la resta comentem de fer algunes vies de Montserrat, com a Lleida hi ha tantes parets i la roca de Montserrat és tan especial, els escaladors de Lleida rarament anaven a Montserrat. De totes maneres, l'Albert i en Nico, fa poc han fet una via cent per cent montserratina, l'aresta Arcarons al plec del llibre.
Ens repartim les tirades, jo faig les 4 primeres que potser són les que tenen més continuïtat. En Pinto segueix, amb una tirada de tràmit i una de maca, la vuitena és la millor tirada un diedre de V+, desequipat, únicament un clau en el pas difícil, però els tascons i friends entren molt bé. Em Sergi enceta la tirada més aèria, està completament equipada i una gran part és artificial, les tirades següents tenen algun passet que està bé fins a la tirada 12.
Potser m'esperava més d'aquesta via, les altres que he fet d'aquesta roca, cafè-copa i puro,i la postres a mi m'han agradat molt més. La via no és lletja i el lloc és maco, llàstima de la carretera que es sent força. A més de cara l'estiu és un lloc on s'està bé, per què no li toca el sol.


En Pepe escalant el primer llarg




L'Albert i el Nico al peu de la via




En Sergi entrant a la R2 i en Nico i l'Albert en el llarg 6




Aquesta foto, que em sembla que és el llarg 9, ens la va fer en Llorenç



En Sergi en el sisè llarg




En Pinto en el llarg més bonic, el vuitè





El Sergi en el novè llarg




Eiiiiiiiiiii hem fet el cim!!



Si voleu una descripció acurada de la via així com l'aproximació i descens ho trobareu en el blog del Llorenç i l'Antxi http://antxpavil.blogspot.com/2007/08/via-xelo-bam-roca-narieda.html

12 comentaris:

Llorenç ha dit...

je je je!!!


així que ereu vosaltres els de la Xelo Bam!!

a veure si us puc fer arribar les fotos que us vaig fer!!!je je je...

Felicitats per la via! no se que em va fer pensar que igual us coneixereia!!!

apa!crec que ja tinc el teu correu electrònic!

zombi ha dit...

ja era hora trobar un Disabte sense pluja!!!!avui no has vingut a entrenar......un punt negatiu a la llibreta!!!!!a la de tres,son 300 dominadas amb el dit petit de la ma i amb laltre ma,escriuras:no me saltere mas el entreno....500 vegades!!!!ke lo sepas.......
salut i roka!!!!!!!!

Raquel ha dit...

Doncs seguint els teus consells, no la faré fins haver fet la Postres i la Cafè copa i puro, que encara le stinc pendents!

Jaumegrimp ha dit...

Ep Mingo! on has deixat el company habitual? ja era hora un dia sense pluja, jo no el vaig poder aprofitar, vaig sortir diumenge que no va fer tan bon temps.
Aquesta via es veu molt atractiva, a veure si mi acosto.

salva ha dit...

Mingo!!!, ja era hora de que el temps ens permetès gaudir una mica de la roca...i veig que ho has aprofitat!!

Ja t'ho a dit el Zombi...que passa amb l'entreno?

Fins ara

marc ha dit...

Doncs no ens hi vam trobar de miracle...tenia el dubte de si anar a fer metros aqui o a Terradets.
Per cert, quan s' hi posa per fer la via?
Salut

lux ha dit...

Ostres Mingo!!
la Belo-Xam ;-)
aixi que no es tan xula com la postres?

ni la cafe copa i puro tampoc...??
vaja que la unica avantage respecte aquesta sera l'orientacio... no?

gràcies! ho tindrem present!

Anònim ha dit...

Hola Mingo, soc el Nico, assemblo en la fotografia que baixi col·locat, bueno una mica si, la farigola aquesta canta com una almeja, nosaltres en la baixada nos vam entalegar i vam fer una hora de mes en la baixada. Fins un altra.

Mingo ha dit...

Llorenç on estaveu? per què nosaltres no vam veure ningú.

Zombi Salva, em portaré bé ho prometo no em saltaré cap entreno, no em saltaré cap entreno, no em saltaré cap entreno, no em saltaré cap entreno,.....

Raquel, si comença a fer calor la sud de la Narieda no és massa recomanable, a la nord gairebé no toca el sol.

Jaume el company habitual està fent geologia pel Pirineu.

Marc la Reina a mi em va agradar molt més, és molt més via.

Lux la via no està malament, jo la vaig trobar una mica estranya, tens pasos difícils i després tot és molt fàcil, però ara que ve la calor allí s'està be.

Eiiii Nico, ja ho va comentar en Sergi que havieu anat a les antenes, devieu baixar cagant llets malgrat tot. A veure si ho tornem a repetir, records al Pepe i l'Albert.

Albert ha dit...

hola mingo soc l´ Albert de Lleida aprofito la visita al bloc per saludar a totom i aixi donarme a coneixer, i tira l´ am per si trobo algu per anar a la Sanchez martinez a Diables, el proper dimecres o dijous 18 19 de Juny.
per cert tinc alguna foto teva de la Xelo Bam, digem on te la faig arribar.
el meu correu es acogul@cellerdelroser.com

una abrassada

Jaumegrimp ha dit...

Ei Mingo sóc el Jaume, et passo el meu mòbil 696782609.

Gatsaule ha dit...

Doncs jo tampoc vaig trobar que fos tan lletja, la veritat. Irregular si, pero amb trams interessants...., com ara la baixada !

El que passa que tu ja hauries d'atacar vies més dures.