dimecres, 2 de gener de 2008

PARET BUCOLICA "via Terra de Dinosaures"

Un canvi de plans, fa que ara estem asseguts a Coll de Nargó, mentre nosaltres “estudiem” les llibretes de ressenyes, l'home del bar no para d'entrar troncs, diu que avui nevarà. Malgrat el fred ens ha fet estudiosos dels llibres de piades, decidim anar a la paret Bucòlica a fer la via Terra de dinosaures. Marxem, el termòmetre marca 3 sota zero a més bufa una mica d'aire, això no pinta massa bé. Per sort, a peu de paret no es nota l'airet. La via queda a la dreta del Bàlsam del tigre i més o menys va paral·lela, és una mica més fàcil i crec que té possibilitats d'esdevenir una clàssica. Per fer la via no més calen cintes. L'home del bar tenia raó


La primera tirada va just a la dreta del Bàlsam del tigreEn Josep Anton, en el segon llargEl meu cul, a l'inici de la 4 tirada

Aquí sota teniu la ressenya que vam copiar del llibre de piades del bar d Coll de Nargo.

3 comentaris:

ramon ha dit...

Hola Mingo...

Avui nosaltres hem fet la terra de dinosaures (una via adient per a mi) jejjeje.
En el segon llarg ens ha entrat la boira i el vent, ens hem quedat com a "polos".
Vinga, endevant i felicitats pel blog, ahh a l'Alt Urgell hi queden moltes "maravelles" per a descobrir.
Saluitacions

ramon

Mingo ha dit...

Hola Ramon
Enhorabona, a més de per la via per les condicions en què la vàreu fer. Bufff jo recordo en la última R que es va tapar i va començar a bufar airet i tremolava com un "pajaritu".
A la teva comarca en tinc moltes d'apuntades que tinc ganes de fer: La Justel, la neuromicon, xelo-bam, la postres.
No sé si tu ho sabras, però als anys 70 en Jordi Vidal i J.E. Farreny (CELL) van obrir una via al Tossal del Coscoller, en saps alguna cosa?

Artur ha dit...

Dia 8 de desembre de 1971: Primera escalada absoluta a la paret N.E. del Tossal del Coscoller, alta muralla que domina el Clot de Solans, a ponent del Pantà d'Oliana. Escalada de 490 metres, en 14 tirades, d'una dificultat mitjana d, per a la primera ascensió, de IV, comprenent passos de III a V. Temps efectiu: 9 hores d'escalada, tota lliure. Per Victor Luque, Enric Valentí, Victor Iñiguez i Santi Lafarga. Ressenya a la SEAM.

Transcripció literal de la nota apareguda a la Circular mes de gener del 1972 del Centre Excursionista de Lleida.

Espero haver aportat una mica de llum al blog.

Endevant i gràcies