diumenge, 26 de gener del 2014

ALT URGELL Cogullo de Turp via G. Arias

Aquest cap de setmana intentem assegurar, fent cas als molines de torn, que han dit que el diumenge faria un bon dia. Així que fem cap a Oliana amb el Jaume, el Jordi i el Quique. El temps no és dolent però el nostre objectiu està envoltat d'una boira espesa i humida, així que el Jaume proposa un pla B, el Cogulló de Turp, buff jo ja l'he fet i no hem va agradar gens, però com las resta no ho coneix i el lloc té unes vistes molt maques, no ens ho pensem més.
Agafem la carretera de Perles fins el coll que separa l'Alt Urgell del Solsonés d'on surt una pista que agafem fins un trencall que diu la font del Tello, seguim fins un collet on es deixa el cotxe, avui degut a la neu i gel l'hem deixat uns metres abans.
La via està molt equipada, sobretot els dos primers llargs. Aquest segon cop la via fins i tot m'ha agradat. El primer llarg, no te res destacable, el segon és fàcil però és força aeri, el tercer que abans es desfeia, del pas de les cordades ha quedat molt sanejat i queda un tram molt vertical i bonic. I l'últim de tramit fins al cim amb un tram de V.

El cim, un mirador de primer ordre, només per això i compartir-ho amb els companys ja ha valgut la pena.

 El Cogullo de Turp

 Escalant el primer llarg (foto Jaume)

 El Quique en el pas més complicat del llarg 1

 El Quique en el segon llarg


FOTOCIM (foto Jaume)