dissabte, 9 de juny del 2012

COLLEGATS Paret del Pessó via Els intocables de Bellmunt


Fugint de la calor i aprofitant que estem per les terres de ponent ens decidim  anar a la paret del Pessó a la zona de la Virgen del Pilar, último buril,... a migdia( sobre les dues)  ja no hi toca el sol. Anem a fer l'única via que ens queda d'aquest sector; els intocables de Bellmunt. La millor opció per fer la via és entrar per la Discovery, que vam fer fa anys, doncs a partir de la feixa les vies prenen rutes diferents, la nostra a la dreta farcida de parabolts i l'altra amb algun spit va per l'esquerra. Tot i que si no heu fet cap via en aquest pany de paret, la Discovery és una via molt recomanable, clar que cal portar algun catxarro, no la recordo exposada.
El primer llarg dels intocables és força vertical amb algun passet de 6a, no obligat.



El segon llarg és un xic més fàcil, però amb un muret molt vertical amb els forats justos per passar sense patir gens.



  
Els dos llargs següents els fem en un de sol, doncs sembla que vol ploure. Són fàcils amb algun pas aïllat de IV.


El quart llarg en lliure li donen 6b, nosaltres hem fet algun Ao, jo li posaria Ao-V+, és un tram molt guapo, al final del llarg la ressenya del llibre d'en Ballart li marca 6a i la de la nochedellloro V+, però no deu ser més de IV+/V fins la R.




L'últim llarg té un pas molt tècnic a la sortida i un molt puta (no obligat) abans d'entrar a la R, doncs hi ha un savinot que si caus, el cul hi va directe i la roca no és massa bona.
Una via força maca i generosament equipada amb parabolts



 Fotocim

La ressenya la podeu trobar a la nochedelloro


8 comentaris:

Lo Gall ha dit...

Collons Mingo, ja era hora. Pensava que t'havien embalsamat. Prepara't per la tardor. Hem d'anar a la Quo Vadis. Una abraçada.LO SERGI

Mingo ha dit...

Ei Sergi últimament la maquinaria no va massa fina.
A veure si passa aviat i podem tibar una mica més fort.
besitos

JOVI ha dit...

Sergi, sembla que t'has vegut l'enteniment... Terradets ja està fora de temporada per la calor que hi fa. Clar que ficant-s'hi quan no toca el sol i anant com un fuet la gent jove com tu en surtireu.

Mingo ha dit...

Jordi un cop vaig anar amb l'Alex i el Miquel Angel i vam fer una combinació a l'estiu i no vam patir calor. A primera hora i fins les 12 vam estar escalant, després banyet a la piscina de Cellers, dinar, migdiada i sobre le sis a tornar-hi.
Jordi et truco al vespre

Llorenç ha dit...

ep! et torno a veure en forma! te bona pinta per aquestes dates! a veure si hi podem treure el cap algun dia per aquí tot i que cau una mica lluny!!
bona recuperació!

Gatsaule ha dit...

Ei, Mingo, com estàs? Ara feia dies que no escrivies, pensava que ja t'havies jubilat!! Es veu bona la via, ens l'haurem de mirar!

Mingo ha dit...

LLorenç si hi aneu entreu a partir de les dues que ja no hi toca el sol. La via es fa ràpid si entreu per la feixa.

Joan, jo no em vui jubilar però l'articulació hi ha dies que no em deixa viure, em sembla que probaré l'acupuntura que m'han dit que a lo millor funciona. Si no has pujat aquest pany de paret, per mi, la més maca i més via és la discovery, però aquesta tb està molt bé i té un equipament molt generós. Una abraçada

Jaumegrimp ha dit...

Collegats ens queda lluny, però pel que dius val la pena, ens hi haurem d'arribar!
Millora't.