dissabte, 25 de setembre del 2010

AGER Agulla de l'Embut "Blues del Gamerus i Cerdito valiente"

Tenia ganes d'anar a Pirineu, però el company em proposa escalar per Ager, el temps per dalt no pinta gens bé. Tot i que no les tenia totes per la calor, hem encertat de ple, doncs a Pirineu està tapat i al litoral també.
Fa un dia de tardor superclar i estem sols al cap de Ras. El nostre objectiu és fer un parell de vies a l'agulla de l'Embut. Comencem per la Blues del Gamerus. El primer llarg fàcil i en plan ferratilla, el segon tiba bastant més, és un llarg atlètic i un pel desplomat però amb unes bústies bonissimes, buff m'adono que he d'entrenar que a la meva edat no es viu de renda. L'últim llarg una placa maca de IV+.
La segona via que fem és el cerdito valiente. La primera tirada no és difícil. El segon és el més difícil de la via, comença amb uns passos molt atlètics, i després uns trams molt fins amb uns petits relleus pels peus i amb poca presa de ma, li posen 6a, però personalment li posaria una mica més, potser és que em faig gran i ja trobo els 6a molt difícils. Les dues tirades que queden són més fàcils però molt maques.  



L1 Blues del Gamerus


L2 Blues del Gamerús


L2 Blues del Gamerús


Últim llarg del Blues


L1 Cerdito valiente


L1 Cerdito valiente


L2 Cerdito


L2 Cerdito


L2 Cerdito


L3 Cerdito


L3 Cerdito


L4


El company finalitzant la via


7 comentaris:

joan asin ha dit...

Enhorabona Mingo, malgrat l'edat, je,je. L'important és seguir tenint il·lusió per fer aquestes coses.Salut

Xavi ha dit...

Per les fotos es veuen unes vies amb bona roca i "disfrutones". No hi he escalat mai a l'Embut, algun dia s'haurà de provar. Això del grau ja se sap que és bastant relatiu. La qüestió és passar-ho bé i no lesionar-se!

QUIMI ha dit...

Je je,jo també m'habia fixat amb la bona roca que es veu.Es com que dona ganes d'anar cap alla!!

Eduard ha dit...

Bona info Mingo!! Bona opció per si acabes una de les llargues i et sobre temps, perquè això està al final del descens, no?

Joan Baraldes ha dit...

Bona escalada.
La roca és brutal i les vies estan ben assegurades. I si no pots amb el grau, sempre es poden fer A0 o A1 com vaig fer jo.
salut i a tibar

Mingo ha dit...

Doncs tens tota la raó Joan A i veure companys proxims en edat motiva molt. Salutcompany.

Xavi les vies són curtes 3 /4 tirades però són maques.

Quimi tota la zona té molt bona roca, no sé si has estat però hi ha vies molt disfrutones.

Eduard, nosaltres és que les vies assequibles ja les hem fet totes i com el lloc és guapo l'Embut és una bona opció, a més hi ha set o 8 vies.

Joan B la info la vaig treure de la vostra sortida, deu nido el cerdito, encara que facis algun Ao/A1 has d'escalar.

Llorenç ha dit...

Aquesta zona sempre la guardo per dies molt freds, i els dos cops que hi he anat feia tant fred que no he pogut ni escalar!!! caldrà plantejar-se anar-hi un dia en serio i fer com vosaltres! dos o tres vies i a sopar fort!