dissabte, 7 de novembre del 2009

SERRA DEL MONT-ROIG "via del Lluís"

Tot i que la previsió de mal temps era per migdia, els carrers de Lleida estan ben mullats, malgrat tot, marxem cap a la Serra del Mont-roig amb el Jordi (Tato), abans però farem una paradeta a Sant Llorenç de Montgai per esmorzar amb el Sergi i l'Oscar, que van a fer la via del Lluís al Mont-roig.

Collons entrar al bar i ple de penya, en Pinto, el Pepe, l'Albert, el Joan Gutierrez,...ostia quin perill, tanta gent i el temps no massa segur aquí ens hi podem quedar fins al vermut. Sembla que el temps aguanta per tan no tenim excusa i comencem a desfilar, els primers són en Pinto i en Pepe que van a obrir una via a la Formiguera.

Carregats amb el material arribem a peu de via, coi comença a ploure amb ganes, sembla que avui no escalarem, perquè venen uns nuvolots molt foscos, però deixa de ploure i decidim anar a una via on es pugui baixar si plou. Així que anem a la via dels col·legues que tot just estan començant. Entrem per una variant, molt guapa i molt ben equipada, d'aquelles que malacostumen, la dificultat jo diria que és IV+ amb uns passets de V. Arribem a R1 i ens encallem una mica, no perquè sigui difícil sinó per la xarrera que portem. Les tirades que continuen la 2ona i la tercera es podem empalmar, tenen algun tram de IV+/V-.

L'últim llarg el més bonic, un desplomet de V si ets alt i V+ si ets talla estàndard doncs cal fer un pas més per arribar al canto, la resta del llarg unes plaques guapissimes V.

A dalt no ens entretenim massa doncs bufa ventet i a més torna a escapar gotes


Variant d'entrada a la via del Lluìs


L'Oscar en el segon llarg (foto Sergi)


En Jordi en el segon llarg


En Sergi iniciant el 3er llarg


L'Oscar en la tercera tirada (foto Sergi)


En les precioses plaques de l'últim llarg (foto Sergi)


En Jordi acabant la via (foto Sergi)



8 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Una mica més i no escaleu eh!! però la bona companyia té això...i el MOntRoig és una paret maquíssima.
Nosaltres també vàrem barallar-nos amb la boira, però per sort no ens va ploure.

Llorenç ha dit...

Bones! veig que vau fer més sort que nosaltres! la via es prou maca, sobretot el darrer llarg, que si que es guapo.

Felicitats per l'encert!

Eduard ha dit...

La darrera tirada és ben maca!! La variant d'entrada és la 'Temps de neu, no? Així queda una via més mantinguda, pqerquè el primer llarg de la via original és una mica trunyu. Saps com està el segon llarg de la 'temps de neu'?

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via i per la sort de poder escalar malgrat la pluja,
Jo fa nou dies que estic aturat per una lumbalgia !!

SALUT i a tibar

Llullu ha dit...

quin fanàtic estàs fet!! Esta clar que d'alpinista se'n neix.
El blog és gripacodols
Records

Mingo ha dit...

Jaume la veritat es que el mal temps es va avançar, però encara vam estar de sort, ja he vist que vosaltres vau estar per Montserrat.

Doncs Llorenç el que li deia al Jaume, quan va començar a ploure estavem convençuts que hauriem de girar cua,pero vam tenir sort.El primer no esta malament queda la via una mica més equilibrada. Salut

No sabia que era la via temps de neu, doncs des de la R1 del Lluis es veien uns bolts a la dreta deuen de ser de la via que dius.

Ostres Joan B, diuen que es molt dolorós, espero que quan em llegeixis ja estiguis recuperat.

Ostia Llullu, quina il.lusió que em fa llegir-te, acabo de veure que vas fer-me un comentari a la Drac de Gos, però no l'havia vist. Tio que dius que això de Montserrat són rampes, coi a mi em costen, ja ser que els que esteu en graus tan alts, ho veieu així, no ets el primer que m'ho diu. Escolta això del gripacodols no ho trobo. Ah has vist l'escalada que vam fer a la serra d'Ensitja? cal que vagis al setembre de l'any passat.
Una abraçada

Gatsaule ha dit...

Vas fer d'anar-hi la setmana passa, que potser s'acaba aviat el període..., has vist la nova regulació?

Llullu ha dit...

ei Mingo!
Perdó, el blog és grimpacodols. La ortografia mai ha estat el meu fort. Segurament la culpa va ser dels profes...
Ja vaig veure la piulada de la directa estel i m'agafa vergonya de veurem tant retratat.
Truca'm un dia d'aquests i nem a fer una vieta al solet. Tinc alguna coseta interessant mirada per agulles que crec que et molaria. Si pot ser n cap de setmana millor.
Apali que vagi bé. A reveure!!