dijous, 12 de novembre del 2020

ELS PORTS Lo Paller via Superman

 Abans que ens tornin a confinar anem amb el Jordi als Ports, per fer una via que sempre hem volgut fer, però com és una via curta, mai n'hi ha ganes a l'acabar les altres més llargues.

A la guia dels Ports la deixen molt bé, tot i que fent una ullada la màxima dificultat és IV+, no tinc clar que valgui la pena el viatge.

Deixem el cotxe al coll que hi ha abans que la carretera baixi als Estrets. Reculem uns metres i ens dirigim a la paret, cal anar en direcció a un arbre molt gros que hi ha a la part dreta de la paret, pugem per una vira en direcció a l'esquerra, no cal treure la corda, fins arribar a una baga molt cutre. Des de el peu de la via ja veiem el pa que si dona, una via gairebé neta.

El primer llarg cal tirar recte amunt on hi ha un parell de savines, fa una mica de basarda al veure la roca, aquest llarg té un parell de bagues però es van trobant més savines.

El següent llarg és un mar de conglomerat, decidim sortir a la dreta de la reunió i agafem un semivira en direcció a l'esquerra, hi ha algun forat on podeu posar algun alien petit,  a mig llarg trobareu un parabolt, que et dona la tranquil·litat de saber que vas navegant pel bon camí, un cop al bolt cal dirigir-se a un forat, allí entra un totten fucksia a caldo, i fàcil fins la R. Si voleu baixar en rapel ho heu de fer des de aquí. El que queda son un parell de llargs molt fàcils fins al cim. Podeu baixar mig desgrimpant per una canal de la cara NW.

Tot i ser una via de poca dificultat ens ha deixat totalment satisfets, aquesta via si tingués mes bolts perdria tota la seva essència.

Paret de lo Paller

Primer llarg, cal anar amunt en direcció a les savines de la dreta
Segon llarg un mar de conglomerat
El company en el segon llarg

Fotocim


2 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Que bé Mingo ! Aquests IV's desequipats deixa'ls anar !

Mingo ha dit...

Si Jaume, puges amb el cul ben apretat