dissabte, 19 de novembre del 2011

PELADET Oriental "via cita a cegues"


Segons la meteo sembla que a la costa i aprop és on farà més mal temps, així que aquest dissabte quedo amb els companys de Lleida, per anar a Rubies.
A Rubies gairebé no si cap, i aleshores ens ve al cap els anys que veníem per aquí i que poca gent ho coneixia, però resulta que són caçadors; d'escaladors només hi ha un parell de cordades de Tàrrega que van a fer la festival eròtic i la David Duaigües. Nosaltres som cinc, el Lluís i el Juanito se'n van a la Bernatac i en Sergi, el Tato i jo a la cita a cegues.
Tot i que arribem ben suats a peu de via la roca està molt freda, la primera tirada té un passet difícil en que t'has d'equilibrar bé, després continues per un diedre ja més fàcil per entrar en un terreny caminant fins la R que te la trobes a la dreta.


 Després del pas difícil de 1er llarg

El segon llarg és molt aeri i amb ambient en una dificultat de V, amb alguna petita tibada de V+,la tirada està ben equipada, però cal anar amb comte amb la pedra tot i que no és dolenta si cal anar atent.

 Inici del 2on llarg

 2on llarg

 El Tato arribant a R2

 El Sergi apretant en el 2on llarg

El tercer llarg canviem amb el Sergi, no és un llarg tan vertical però està força bé tret d'algun tram de roca delicada.

 El Sergi en l'inici de la tercera tirada

 R2

 
La quarta tirada cal anar a la dreta a buscar una placa que cal escalar-la a la dreta del bolt i després anar seguint les expansions. Aquest llarg és el més físic de tots, li marquen Ae, però si estas fort de pila surt, jo he fet un Ao, pq les meves piles ja no són les duracell.

 Inici de L4

 L4

 El Juanito i el Lluís en el 3er llarg de la Bernatac


L'últim llarg tot i ser fàcil el tram que escales la pedra és molt bona.

 Últim llarg

 Al fons la paret de la Fontfreda

A dalt ens trobem tots per disfrutar de les precioses vistes del Pirineu nevat i amb sol. La via està força bé, per mi millor que la seva veïna la de les braves i el bar, que va ser l'última que vaig fer per aquí.

 La ressenya és fàcil de trobar, només cal preguntar al senyor Google.


6 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Mingo! almenys el temps va respectar el cap de setmana encara prou!! Una bona via aquesta! a veure quan ens fas d'anfitrió per les teves terres.

joan asin ha dit...

Veig la vostra no va ser una cita a cegues. Enhorabona.

Mingo ha dit...

Jaume quan vulguis anem a Lleida, paradis de l'escalada.
Joan A, felicitats per l'apertura la via em va agradar força. Salut

Llorenç ha dit...

Bones! veig que la vau gaudir! ja va bé! el quart llarg, com bé dius, es un passet dur, on també vam fer A0 però la resta es deixa fer bé tot i que apreta....

Joan Baraldes ha dit...

Bona escalada Mingo,
Jo aquesta encara la tinc pendent.

Salut i a tibar

Gatsaule ha dit...

A mi també em va agradar, Mingo. M'apunto això que dius de les birres...