divendres, 11 de novembre del 2011

MONTSERRAT Agulla Ajaguda "via Francesc Beato"


Divendres a la tarda ens trobem amb el Jaume a Can Jorba i pugem al Coll Musset, per escalar l'agulla Ajaguda. Triem la via Francesc Beato de la cara nord oest tot esperant el solet de tarda que s'amaga, just ara, sobre els núvols alts.
Per arribar al peu de via cal seguir un corriolet que desapareix i aleshores per on es pugui. En l'aproximació ens topem amb una cabra morta, a la que algú li ha tallat el cap.
El primer llarg és l'únic que val la pena, tot i que des de el peu té un aspecte lleig per què encara hi queda una mica d'humitat a la paret. Comença per una rampa que a mesura que s'allunya del terra és va fent més vertical fins sota del desplom,abans d'aquest hi ha un tram amb escasses preses de peu però cal buscar uns bons forats per les mans, a la dreta i després a l'esquerra. No és obligat crec que a la ressenya li posa Ao. El desplom només té un pas d'estreps força emprenyador, la sortida molt vertical però amb unes preses bonissimes.
El segon llarg, que em toca a mi, no té interès una grimpada senzilla, amb roca delicada.
El millor la companyia i el lloc.
Totes les fotos són del Jaume. que jo em vaig deixar la màquina al cotxe.
La ressenya es troba a l'Onaclimb

 Primer llarg

 Arribant a R1

 Segona tirada

 Rapelant per l'aresta


3 comentaris:

joan asin ha dit...

Carai per arribar-hi cal caminar i ara la tarda no dona per gaire. Enhorabona

Jaumegrimp ha dit...

Ep Joan cal aclarir que aquestes tardes per nosaltres comencen a les 14h, ara s'entén oi? la via com diu el Mingo no és res de l'altre dijous, però l'agulla és espectacular i bé val la visita.

Gatsaule ha dit...

Bé, si comenceu a les dues gairebé podríeu haver atacat el Cavall Bernat... Si més no el de Sant Llorenç!