divendres, 12 d’agost del 2011

MONTSERRAT Zona torrent dels Naps


Avui divendres tornem amb en Joan B. a una zona nova pels dos, la del torrent dels Naps que és ombrívola pels matins. Deixem el cotxe a l'aparcament del vermell i  passat el caos de blocs que hi ha després de la cova de l'Arcada agafem un corriol que ens porta a la zona que està plena de petites agulles una de les primeres que reconeixem és l'Altiva. Volíem començar amb el Pas del Naps però no l'acabem de localitzar així que ens enfilem al Cavall dels Brucs per la via Foguera nocturna que comença amb tres passos d'Ae, l'últim em surt en lliure. Flanquegem a la dreta tot seguint les assegurances fins uns passos d'artificial per entrar a la R1. El segon llarg, que em toca a mi, és preciós, molt vertical i mantingut en el V+ amb algun passet de 6a i la roca immillorable, cal tibar de dits i en alguna ocasió les expansions et poden tentar però val la pena intentar-ho per què el tram és boníssim. El tercer llarg surt a la dreta amb artificial, animat pel llarg anterior ho intento en lliure però a la tercera expansió no li veig color, però segur que surt en lliure la tirada. Una via que ens deixa molt satisfets. Del cim localitzem el Pas dels Naps, on anirem.

 Cavall del Brucs

 Agulla del Xevret

En Joan iniciant el Cavall del Bruc
 Primer llarg

 l'artifo d'entrada a R1

 El preciós segon llarg

 En Joan acabant L2

 Inici de L3


 Munió d'agulles 

Estan al peu de via, penso que la paret es veu una mica cutre, però un cop t'hi poses la roca es molt bona, i malgrat marquen un parell de passos en Ao, en lliure no supera el V, la tirada surt molt maca i força mantinguda en el IV+/V, una disfrutada.
El segon llarg cal sortir a la dreta fins un clau i d'allí al cim, on sento queixar-se al Joan hi ha un munt de formigues que estan com a boges d' haver rebut companyia.
Tot i que no és massa tard el sol ja ha fet acte de presència i la calor es deixa notar així que avall, però segur que tornarem. Les ressenyes les trobareu a Onaclimb (Ecos/Naps)

Iniciant el Pas dels Naps

 En Joan arribant a R1

 Tram final

2 comentaris:

Gatsaule ha dit...

Mingo, veig que no pares d'anar per Montserrat...., que no havies de passar l'agost a la bonica i fresca ciutat de Lleida?

Mingo ha dit...

Si ara estic a la fresca ciutat de Lleida, però la setmana passada en tocava fer de pare. Ja vaig veure al facebook lo de les Dolomites. Molr bé, no sé si encara hi ets.
Una abraçada