dimarts, 8 de desembre del 2009

MONTSERRAT Plecs de la Vinya Nova "via Kashmir"

Avui s'acaba el pont i el meu company fa temps que m'insisteix en anar a la Kashmir dels plecs de la Vinya Nova. A mi no em motiva massa doncs no sé qui m'ha dit que la roca no és massa bona. Malgrat tot, i per estalviar cues de cotxes quedem per anar-hi. A mesura que anem xarrant en l'aproximació entenc el perquè hi volia anar, però això és una cosa que queda entre ell i jo.
No quedem massa d'hora perquè el sol no toca fins a migdia. A l'arribar a peu de via dubtem, perquè la via està equipada amb bolts i veiem un spit, però només pot ser aquest el peu de via. M'ho miro i entre la fresqueta que fa, l'ombra i l'aspecte de la tirada t'agafa ganes d'arrencar a córrer.
La roca no està tan malament com sembla, cal vigilar però vas fent, poso un alien groc en l'únic lloc possible,una llastra de dubtosa qualitat,continuo per la placa fineta i freda fins l'spit, després hauria de trobar un clau, que no hi és, però pas de problem hi ha unes savinetes i una fissura on hi pots posar fissurers o aliens, un parell de bolts més en un tram de V+ (jo crec V mantingut). Queda l'entrada a la R, la veig complicada una canaleta diedre amb terra i alguna branca trencada a més el bolt està molt avall, cony aquí hauria d'haver un tac, segons la ressenya, però res joder només tinc uns alien inútils per la fissura i malgrat tenir un camelot del 0,75 despistat en l'arnés, li sobre fissura per tot arreu. Netejo una mica l'esquerda que es fa un pel més estreta i aconsegueixo posar un parell de leves del camelot, ha estat duret, llàstima perquè amb un camelot del dos ara ni en parlaria del pas.
Inici de la via

Arribant a R1
Em miro la continuació, no fot gens de bon aspecte, tot i que aquí les expansions es veuen més seguidetes. Quan arriba en Josep A valorem la situació, segurament el primer llarg és el més compromès (si portes el material adequat cap problema), així que tira amunt. Malgrat la roca no en donaries ni cinc, en aquest cas les apariències enganyen, és una tirada molt guapa i la roca aguanta bé, a més en el lloc on allunyen els bolts tens una fissura per aliens o tascons.

Inici del segon llarg

Disfrutant de la segona tirada

La tercera té una roca boníssima la sortida fins al primer bolt és força fina (V), entre les dues primeres assegurances no llegeixo bé i em surt un pas que és el més difícil que he trobat en la via, el company va flanquejar més a la dreta que hi ha millors presses, el llarg molt aeri i guapissim.

Canvi radical de roca en el L3

El company arribant a R3

L'últim llarg és una rampeta que si tornés no el faria perquè la R esta col·locada en un lloc que el moviment de la corda tira pedres al segon.

Quarta tirada

Per baixar, en un parell de ràpels arribes a peu de via, on hi toca un solet molt bo, fins i tot la tirada que feia tan mala pinta ara es veu d'un altra manera.La ressenya recomana porta 8 cintes i un joc d'aliens o fissurers. Cal dir que en el primer llarg falta un clau i un tac, per solventar-ho cal portar, a més dels aliens un camelot del 2 i del 1 per si a cas i bagues per savines. El segon llarg li marquen 7 bolts però nosaltres només em vam trobar 6. Via recomanable a partir de migdia.La ressenya està escanejada de la revista vèrtex

6 comentaris:

joan asin ha dit...

Mingo aprofitant els darrers dies que es pot escalar en aquesta zona,a mi em va agradar aquesta via. Records

Jaumegrimp ha dit...

Enhorabona Mingo, una via que te l'has de treballar i buscar el millor pas...felicitats al company per treu-re's l'espina!

Gatsaule ha dit...

Aquesta via no me l'havia mirat mai, però no té mala pinta, sobretot a dalt. Enhorabona!

Potser hi vau anar massa d'hora....

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la via Mingo,
Jo fa anys que hi vaig anar i el company, veient com anava la roca, va baixar de la primera tirada i en varem anar a fer un altre.

salut i a tibar

edunz ha dit...

epa Mingo, bona escalada. Pots mirar els oberturistes tant d'una com de l'altre? els plecs són sobretot estètics!
salut

Llorenç ha dit...

Al igual que Gatsaule, tampoc m'havia mirat mai aquesta via! s'agraeixen aquests pots que et descobreixen cosetes! te molt bona pinta...la deixarem a la llista!

merci!