divendres, 1 de maig del 2009

PELADET La revolta dels Nyerros

Son gairebé les dues a la font de les Bagasses, ha quedat un dia fantàstic; ens preparem per anar a la paret del Peladet. Tot i que fa molta calor, no patim massa en l'aproximació, hi ha força vegetació.

Estem al peu de la revolta dels nyerros, tot i que es veuen força parabolts, no hem sento massa motivat, fa dies que tinc molèsties físiques i això em destrempa una mica, no em queixo per què el meu company que li falta poquissim per fer els 50, fa dies que arrossega una tendinitis pitjor que la meva.

Malgrat tot ens hi fotem, la primera tirada està força bé uns 20 metres de Ao combinat amb V, en lliure crec que és 7a.

Cal fer una mica la mona a l'iniciar la via





La segona tirada és l'estrella de la via, per mi el pas més complicat l'he trobat a la sortida de la R, un 6a de veritat, el company que se l'ha fet de primer no l'ha trobat tan complicat. La resta és un V+ mantingut amb alguns passos de 6a. Molt maca jo l'he disfrutat moltissim fins que ha començat a girar-se un fort vent que m'ha fet menjar gairebé tot el magnesi que portava; a l'arribar a la R2 semblava un guixaire.



En Josep A. en el llarg més bonic de la via



Arribant a R2


La tercera tirada hi ha dues plaques molt maques, la primera de V i la segona una mica més vertical V+, el llarg a l'igual que els anteriors està equipat.


Les plaques del tercer llarg


El company arribant a la R3


L'ultim llarg és molt guapo, primer vas per un terreny que cal vigilar IV i posteriorment et poses en una mena d'esperonet de V+ amb un pas de 6a, el llarg acaba amb una mena de xemeneia de 6a. Aquest llarg va ser l'únic que vam posar un parell de friends.

En el primer tram de 6a


Sortint de la paret


Precioses vistes del cim


La baixada no sé si explicar-la, per què per fer 4 ràpels vam tardar quasi tres hores. Un no rotund la baixada per la via, si a més fa vent, pot portar-vos molts maldecaps. Ens va passar de tot i més, sort de la mica de Lluna que havia doncs vam arribar ven fosc al cotxe.

La ressenya la podeu trobar a l'Onaclimb

15 comentaris:

lux ha dit...

Mingo!
però si esteu fets uns machines!!
es veu força apretada aquesta via! i a mi aquesta paret sempre m'ha fet molt de respecte!

Felicitats i a per la propera ;)

Llorenç ha dit...

Bones Mingo!!! feia dies que no veia piades teves en vies potents!!! merci per aquesta! jo també la tinc a la llista!

prenc nota en el tema dels rapels...també es pot baixar caminant??? o cal fer molta volta?

Pel que dius està força equipada...que vau portar de ferros?

SERGI ha dit...

HOLA MINGO.SEMBLA MENTIDA QUE UNS PAYOS COM VOSALTRES, US POSEU A ESCALAR A AQUESTES HORES.O POTSER ES QUE VAREU ANAR DE MANIFESTACIO DAVANT DELS "GRISOS"?(QUINS TEMPS AQUELLS!)BE. EL CAS ES QUE HEU FET UNA VIA QUE TINC PENDENT I DE LA CUAL OS DEMANARE INFORMACIO. ET COMUNICO QUE HE COMENÇAT UNA FEINA A BARCELONA I QUE SI PUC M´HO MONTARE PER ANAR A TREPAR ENTRE SETMANA. JA ET FARE UNA TRUCADA. UNA ABRAÇADA. AH! I FELICITA AL NOSTRE COMPANY DE LA MEVA PART.

Raquel ha dit...

Ei Mingo!
Doncs té bona pinta aquesta via!!
Veig que a la Lu també li ha agradat... jijiji... pot ser una bona via per fer cordada amb la machine de les bambes... jiji!
I... què us va passar al ràpel? Se us van enganxar les cordes?

PGB ha dit...

Ei doncs bona pinta, no?! :)

Això això, explica la pringada dels rappels, que m'agrada veure que no sóc l'únic que pringa i la lia! ;D

Atori ha dit...

Felicitats per la via Mingo, este fets uns machines =O.
aquesta la poso a tareas pendienes =D. MOOOOLT GUAPA!!
Una cuestion: nosaltres quan varem fer la festa del paca vam rapelar per la Destellos... però lo de la enganchada de cordes va ser per el vent o es quehi ha molt matojo??

salut i bones escalades

Jesús Alejandre ha dit...

Enhorabona,
Naltros fa dies que ens la mirem, però...., això, que l'inici del segon llarg, ens ho hem mirat molt, tot sobre el paper.
Es veu maca, i ara ja li tinc més ganes.
jesús

Lai ha dit...

Aquesta via no la tenia localitzada! té bona pinta sí.
Com ja ha dit el dani, nosaltres vam rapelar per la Destellos, i allò amb lo llis q està no vam tenir problema.
En canvi, divendres passat, voliem baixar del Pisón per la cara nord, q és més ràpida, i no vam poder de la ventada que feia. Com emprenya el vent, eh? Jo no em vaig menjar el magnesi, xo no vegis com em van quedar les ulleres d'enfarinades! :))

salva ha dit...

M'alegro de llegir que segueixes tibant per que últimament ets molt car de veure.

Jo recordo un ràpel amb vent, baixar i oblidar pillar les cordes i aquestes sortir volant...vem tenir que esperar que afluixes el vent per poder pillar-les...vaig apendre la lliçó.

Fins ara

marc ha dit...

Naltros vam cometre el mateix error, baixar rapelant per la via,...quina merda. No feia vent, pero també vam enganxar les cordes.
El rapel en diagonal de la segona tirada també te lo seu.....
Millor per la Destellos (diuen..)
Apa, felicitats per la via i a seguir tibant

Xavi ha dit...

Hola Mingo! Per ser que esteu una mica "cascats" déu n'hi dó a les vies que us poseu. Ja m'agaradarà a mí fer aquestes coses quan arribi als 50. Jo la primera vegada que vaig escalar al Peladet no vam trobar els ràpels de la Destellos i vam baixar per la "Empacho de Garnacho", bé ja explicaràs que us va passar i per on és millor rapelar.
Adéu

Ricard de Mataró ha dit...

Felicitats per la via,fá una pinta increible i gens fàcil.
A aquet ritme no us preocupeu per la edead esteu fets uns máquines.

Mingo ha dit...

Moltes gràcies a tots.
Lu, la via és molt maca; ideal per tu i la teva col.lega Raquel, no patireu gens pq està molt equipada en els trams difícils i en els fàcils pots posar el que et vingui de gust.

Llorens la via no és molt difícil, ja li he dit a la Lu en els llocs fàcils pots posar el que vulguis; nosaltres només vam posar un camalot del 2, i alien vermell quasi al final i un parell de cintes en unes sabines. La baixada si es pot fer caminant, fer-ho directament en direcció a la carretera hi ha un parell de ràpels (no sé si és molt aconsellable) jo quan vaig fer la Jordi Jutjar crec que vam baixar per una canal que esta més amunt, fa molt de temps d'això. El que tothom aconsella és baixar per la destellos.

Ei Sergi com va això, a veure si és veritat que ens veiem per Montserrat, m'agradarà sentir-te renegar dels codulets dels collons.
Vinga Xato una abraçada

Raquel doncs ja li he dit a la Lu molt bona via, no patireu gens. Però millor que aneu amb peus de gat. La baixada tothom diu que el millor és rapelar per la destellos. A nosaltres apart del primer ràpel a la resta vam tenir molt problemes, el vent ens va anar trenant les cordes de manera que despres de recuperar uns 10 metres les cordes no corrien vam haver de pujar i anar girant les cordes fins que van correr. El 3er rapel ja ho diu tb el Marc, cal anar rapelant i pendulant i alhora anar xapant en els bolts pq et queda molt a la dreta, un ràpel emprenyador i per acabar d'arreglar-ho el vent envia la corda a la quinta forca i una corda es va enganxar en una savina seca, l'últim, força bé, no mes que es va enganxar en els arbres que hi ha a peu de paret.Gens aconsellable la baixada per la via.

Pere, el vent va ajudar molt al liu.

Atori, doncs si torno a pujar al Peladet baixaré per la destellos. El vent i les sabines van fer l'enmerdada.

Jesus, no os tireu enrera per l'inici del segon llarg el pas és dificil però surt bé. Em sembla que estaba més acollonit jo a la R que el meu col.lega, pq si hagués caigut ho hagués fet sobre meu. La via i la paret estan molt bé.

Lai quin gust més desagradable que té el magnesi, si vas arribar enfarinada el devies probar força. Salut

Salva pensava que t'ho havia dit, que faré una mica de repos pq la tendinitis no acaba de passar i probaré d'escalar, sense entrenar. Potser vinc a fer abdominals. Ens veiem

Marc em vaig enrecordar de la vostra ascensió. El 2on ràpel estic amb tu no únicament sap lo cabron que és que l'ha baixat. Vinga salut fiera.

Ei Xavi, per on és millor rapelar tothom diu que per la Destellos, el que si sé és per on no tornaré a baixar. Una abraçada.

Ricard, home màquines però amb artrosi... una abraçada

jaumeplanellpiqueras ha dit...

Felicitats Mingo!

edunz ha dit...

bona via!