dissabte, 9 de març del 2013

BERGUEDA Paret del Santuari de Queralt vies Mossèn Ramon i M. Tronxo


Aquest dissabte decidim provar la via que han obert al seu poble de Berga, els col·legues de professió i d'aficions, el Pep i el Joan. La via està situada a la zona del Santuari de Queralt. No és que sigui una gran paret, però les dues escalades que hem fet ens han deixat  satisfets, malgrat a l'inici pensàvem que tot seria una mica rostollar.
Per indicació del Joan comencem per la via de Mossèn Ramon que està totalment equipada. El primer llarg, malgrat està un pel humit està força bé, nosaltres empalmem el curt segon llarg..
El següent llarg és un canvi de reunió, això és el que jo pensava, sort que el company m'ha penjat unes cintes a l'arnés. Perquè estan humit i si no tens massa envergadura és divertit.
L'últim llarg és preciós una placa boníssima graduada de V+/6a, però potser si li baixem a tot mig grau s'ajusta més a la realitat.

Baixem amb un ràpel de 60 m (es poden fer dos de 30). Ara tornem al camí per anar a la Mossèn Tronxo. Del peu és veu força vegetació, però malgrat aquesta la primera part del llarg està força bé.
El segon llarg és senzillet i finalment el tercer, el més maco, amb les assegurances justes, però pots anar posant coses. Com diu el Joan en el seu blog, un llarg que justifica la via. Tot i que ja li vam comentar, tot fent una cervesa que el tercer llarg a l'alçada del segon bolt nosaltres li posaríem V+.
Si voleu veure la ressenya de les dues vies les trobareu en el blog del Joan (Gatsaule):

El Josep A. negociant el segon llarg


 En el bonic tercer llarg

 El Jordi (Tato) en la placa del L3

 Inici de la via Mossèn Tronxo

 El Josep A. iniciant el tercer llarg

L3

L3

3 comentaris:

Jaumegrimp ha dit...

Ei! veig que vas sortint! aquestes vies segur que valen la pena que ja sabem com les gasta el Joan!! a veure quan m'hi acosto a tastar aquest calcari.
Records als companys!

Gatsaule ha dit...

Celebro molt que us agradés la via! La combinació de totes dues fa que el viatge ja valgui una mica la pena, i permet de conèixer el peculiar conglomerat calcari de Queralt!!

A més, va ser una bona excusa per veure'ns, que darrerament costa una mica!

Joan Baraldes ha dit...

A nosaltres també ens van agradar !