dimecres, 7 de desembre del 2011

ROQUES DE MASMUT "via primeros pasos"


Avui un dia fantàstic el vent ha deixat de bufar i anem a Peñarroya de Tastavins. Quin lloc més tranquil, Teruel.
Arribem al poble i a l'alçada d'un hotel agafem un carrer a l'esquerra i amunt per la pista. En una estona veiem les Roques de Masmut, estan a l'ombra. Li dic al company que em semblava que estaven orientades cap al sud. Continuem amunt i ens adonem que les famoses Roques els hi toca un solet molt agradable.
En el parking trobem un parell de cordades de bascos que van a fer la mateixa via que teníem prevista, l'aresta Gas. Canviem de plans i ens posem a la via primeros pasos, que tot just li comença a tocar el sol.
La via ens ha agradat molt, el primer llarg aeri i molt bonic on hi ha algun tram on has d'apretar i anar pujant amb fe de trobar seguros, que no estan a tocar i no es veuen. Molt ben posats, ni aprop ni lluny.
El segon llarg, el més complicat és la roca que cal mimar-la.
L'últim llarg té una sortida potent fins que agafés el primer seguro, nosaltres fem artifo un parell de passos (6b). D'aquí surts en un lliure molt bonic fins al cim.
Llàstima que avui ja marxem perquè la zona és preciosa i segur que hi tornarem
La ressenya la podeu trobar al blog de l'Antxi i el LLorenç

 Roques de Masmut, des de el parquing de dalt

 Primer llarg
Arribant a R1

 Segon llarg
Acabant la via



5 comentaris:

Josep Anton ha dit...

Enhorabona per la via. Mingo, quin dia més maco que es veu. Aquí no para de ploure, ja no se com són els cels de color blau. I quina estructura més maca (plec i encavalcament associat) que es veu al fons de la vostra foto de cim! Bé, vosaltres també esteu macos

Llorenç ha dit...

un racó ben bonic el Masmut! hi ha unes quantes vies que es poden fer molt bé i que et deixen gaudir de gairebé tot el pany de paret! es mereix unes quantes visites! felicitats!

Jaumegrimp ha dit...

Bé companys! veig que aquí el refredat et va millorar no? aquí no he estat mai, hi haurem de fer una trobada. És neu el que es veu blanc al cim?

Mingo ha dit...

Gràcies Josep A. aqui se't troba a faltar. La zona és molt guapa, ens vam proposar de tornar-hi quan el dia sigui una mica més llarg. Esperem que amb tu. Del plec i l'encavalcament tinc més fotos, veig que la meva geologia no esta tan rovellada. Molts records a la Montse i als fills.

Si LLorenç, a mi e va encantar el lloc, esperem tornar-hi quan el dia sigui una mica més llarg.

Jaume un lloc molt maco, en un cap de setmana complert pots fer força vies pq estan molt aprop del cotxe.

Joan Baraldes ha dit...

Felicitats per la descoberta.
Jo també m'hi apunto a la propera visita a la zona

salut i a tibar