diumenge, 7 de març de 2010

MONTSERRAT Collbato "via del Pitu"

-->
Que be avui tindrem un dia de sol com ahir, però fins migdia perquè després han anunciat fins i tot neu. Quedo amb el company per fer una matinal a Collbató, però a mesura que ens atansem a Montserrat el cel està cobert i fot el fred de costum. Decidim fer la via del Pitu, que es troba més amunt de la placa Poma. L'aproximació és molt curta i no hem tingut temps d'escalfar-nos, així que hi dediquem una estoneta a escalfar.
El primer llarg, tot i ser curtet té una placa molt maca, és pot empalmar el segon llarg, però tinc els dits freds, així que faig reunió, el desplom del segon llarg fa molt bona pinta. El company enfila el segon llarg, li pregunto si les preses que s'intueixen són bones, em diu que si. Però no ho entenc no les agafa, en fi. Arribo al desplom i es veu molt assequible, foto les mans a les preses i malgrat ser bones, són tan rugoses per dins que amb les mans gelades es fan insuportables, bufff quin mal, Arribo a la R, i marxaria quina merda. Però malgrat tot, som tossuts i tirem amunt, no acabo d'entendre perquè no van fer un canvi de reunió. Ara tinc un pas que segons la ressenya és 6a o Ae, però és fa molt bé amb el company coincidim que això és V, el tram és maco, llàstima que com tota la via tot és curt,
L'ultim llarg, també curtet, té un parell de passos de V, a la part del final cal anar amb compte amb la roca. Baixem amb un parell de ràpels fins a peu de via i d'allí cap a casa que encara trobaré els meus fills dormint.
El material que s'ha de portar són cintes, no recordo quantes, però hi han molts bolts.
La ressenya la podeu trobar en el blog d'en Joan Asin.


El company en la bonica placa del primer llargLlàstima del fred perquè el tram és molt maco


Tercer llarg


Tercer llarg. La via no és gens continua, però és distreta i malgrat el fred ens ho hem passat béEl company en el tram més delicat del quart llarg

9 comentaris:

Eduard ha dit...

Epa!!
L'apunto per un dia amb poc temps!
Pararà de fer mal temps?

Jaumegrimp ha dit...

Mingo, aquesta via la tinc a la llista per fer alguna tarda ara que el dia comença a allargar...però amb la nevada que ha caigut potser hi haurem d'anar amb piolets!

joan asin ha dit...

Mingo, enhorabona has pogut acabar una via, però amb fred, aquest any estas de pega. Records

lux ha dit...

Si que feia fred per Montserrat!! si...
però jo crec que el secret es buscar una via ben llarga...hehehe
aixi ja et vas acostumant...;))

Joan Baraldes ha dit...

Aquesta està pendent, hi haurem d'anar una tarda ara que allarga el dia
salut i a tibar

Llorenç ha dit...

Bona...com diuen els precedents...una bona via per fer una matinal rapida i lleugera!

gracies!

Mingo ha dit...

Eduard per un dia amb poc temps es molt distreta, lo del bon temps, doncs suposo que no pot durar massa, potser estem en la traca final.

Joa tens raó Jaume, haurem d'anar a Montserrat amb piolets en comptes de peus de gat.

Si Joan aquest any deu ni do, vosaltres vau estar de sort pq dissabte va fer un dia fantàstic, nosaltres tb hi havíem d'anar el dissabte pero van sorgir imprevistos, en fi, si vols escalar amb fred i mal temps només cal quedem, je je je.

Hola Lux ja he llegit que tb estaves per MOntserrat. Aquesta setmana potser hi anirem amb esquis.

Joan B. no és una gran via, però és distreta i està força be.

Llorenç una matinal i encara et dona temps per fer una mica d'esportiva.

Gatsaule ha dit...

Vas escalar el diumenge? Quin alpinista! No em diguis que dilluns també vas sortir.....

Mingo ha dit...

Epppppp Joan, escalar!!, alguns dels que s'entrenen amb mi (compartim l'espai físic únicament)dirien que aquesta via és una excursió vertical. Alpinista!!, ja m'agradaria, el que si feia, era molt fred. El dilluns,no te'n fotis, ni a l'entreno vaig anar, malgrat aqui no va nevar, només que 5 minuts.