dijous, 23 d’abril del 2009

MONTSERRAT Trompa de l'ELEFANT "via GEDE"


-->
Avui dia de Sant Jordi, després de treballar quedem a Monistrol amb intenció d'anar a la GEDE de la Trompa de l'Elefant, ja fa dies que la teníem a la llista però la meteo ens ha anat en contra. Avui no sé si ens va a favor són les 3 i al Monestir fot calda. L'aproximació amb el dinar dins em deixa bé, sort que després de l'ermita de Sant Benet, hi ha força ombra. Arribem al peu i uns que l'acaben de fer ens diuen que han començat més amunt, crec que és millor fer-ho del punt més baix, sobretot, pel segon. La primera tirada he trobat un spit just abans d'entrar a la R, el tram no és difícil però només té aquest spit. La R hi ha un bolt i molts burils, en bon estat (al menys ho sembla).
No ens cansarem de contemplar-les


La segona tirada, està força bé una fissura, al peu hi ha un bolt i un metre més amunt un clau, però es pot equipar, el company crec que va posar l'alien vermell i el camalot 0,75. La tirada és curteta, crec que es pot empalmar amb la següent, però cal portar més de 12 cintes.
El col.lega a l'inici del segon llarg


El tercer llarg és el més maco de la via, el primer tram la roca no és massa bona, no està descomposta però té una patina negra que la fa poc adherent a més les fissures estan plenes d'un fanget emprenyador, seguros guai, no es pateix. Més amunt la roca millora, però el sol està just a sobre els ulls i es fa difícil veure les preses, m'espero una mica però no tinc paciència, prefereixo fer una mica d'Ao i no perdre temps, no fos cas que arribéssim a les fosques. El company s'ho treu bé en lliure.
Llàstima que el sol no ens ha deixat disfrutar el llarg


El company en la R2


En Josep A. finalitzant el llarg


La quarta tirada, és un flanqueig d'Ao (3 o 4 passos) fins una canaleta que va a un bosquet on es fa reunió, el lliure és fàcil i entra un alien vermell.

Inici de L4


El menda en R3


La cinquena tirada, li marquen 6a o bé artificial, lo segon és més difícil per què cal equipar entre claus, si os obriu bé de cames cap problema. Després dels 6 primers metres la cosa afluixa trobareu un parell de savines i una U abans d'entrar a la R.

Inici de la cinquena tirada







L'última tirada créiem que era a pel, però flanqueges a la dreta fins la R de la Boy-Roca, i fas l'ultim llarg, que té un parell de parabolts, fa més de 30 anys que la vaig fer (Boy) i no recordava res en l'última tirada. El que és estrany és la R del cim, hi ha un bolt que balla i un altra que l'han petat i dalt, en el cim només hi ha un spit. Tot i que són les 6 i fot un solet molt bo el vent ens fa marxar. La baixada es fa caminant

Llarg final


7 comentaris:

Llorenç ha dit...

Vaja!!!!

felicitats!!!
un dia ben aprofitat!!! has regalat rosa també??? je je je!!

aquesta via es ve maca...i sembla que està reequipada no?

Eduard ha dit...

Bones Mingo!
La piada em va genial, pq la volem fer aquest dissabte (si no hi ha massa gent). Ja et diré com ens va...

Gatsaule ha dit...

Veus, nosaltres també volem anar-hi aviat, però esperàvem que fes més caloreta i les fissures s'eixuguessin bé...

Dius que no t'agrada obrir-te de cames? Així no cal que quedem, tu i jo, ja no m'interessa! He, he, he,....

Anònim ha dit...

Quan vam re-equipar la Boy a la darrera R vam posar un parabolt nou i vam deixar un que hi havia.
Dius que un està maxucat i l'altre es mou?
No entendré mai que collons fot la gent!
Una abraçada!

PERE
(pescador d'estels)

Jaumegrimp ha dit...

Hola Mingo, com aprofites el temps! nosaltres vàrem fer el sòcol d'una tirada i les dues següents abans de l'artifo les vam fer en una, el millor de la via!
El 6a em va costar aixecar-me, i això que no tinc manies en espatarrar-me!!!
Apa a seguir disfrutant.

Mingo ha dit...

Si Llorenç la via està reequipada està força bé, i ràpida de fer.

Eduard la via em va agradar,i com a material adicional, un parell de bagues pel llarg 5, i amb l'alien vermell i el camalot 0,75 (llarg 2) ja fas. Si voleu empalmar L2 i L3 porteu unes 16 cintes, si no amb 12 fas. Que os vagi molt be.

Ep Joan les fissures estan força seques, no més és un petit tram de L3 que estava moll, un dia a la tarde es pot fer, amb 2,30h fas, anant tranquilet. Ah, escolta! on he posat jo que no m'obro de cames, je je je...

Ei Pere que tal, ja veig per la blogosfera que no pares de fer cursets. El que et deia, l'última R que està just abans del cim hi ha un bolt que balla i un altra petat. Un dubte que tenia, jo la boy la vaig fer al 76, hi havia dos burils en l'últim llarg?. Vinga Pere una abraçada i molts records a l'Adrien.

Jaume com va tot? has començat a tocar paret?.
Coincideixo amb tu en el L5 posar-se en posició és el que més costa. Una abraçada

Xavi ha dit...

Una gran clàssica montserratina. La vaig fer fa molt de temps però no m'importaria repetir-la. Això si que és aprofitar bé les tardes!
Records!