dissabte, 28 de febrer del 2009

SERRA DE SANT JOAN (Alt Urgell) "Via con ocho basta"

De la Serra de San Joan, he fet un parell de vies una que em va agradar, la Montfort i el Cap i Passarell a Montanisell que no os la recomanaria.

Esmorzant al Tahussà, amb el Josep A. i en Jordi (Tato) discutim l'activitat que volem fer, la intenció era fer l'esperó de Montanisell, però en Jordi ja l'ha fet; així que després de parlar amb els veïns de taula i recordar la piada en el blog de l'Edunz ens decidim per la Con ocho basta.

L'aproximació és molt còmoda: cal anar a Organyà i agafar la carretera que va a Montanisell, allí prenem una pista en bon estat i després d'unes roques equipades per fer esportiva aparquem en una corba (2 a 3 km), just davant d'uns desploms vermells. D'aquí a peu de via 5 minuts.

Tot i que la via està reequipada pel Miquel Blanco, que la va obrir, agafem tota l'artilleria, que no cal, únicament amb el camelot del 0,75 feu i és totalment prescindible. De fet com diu la via amb 8 cintes n'hi ha prou.

El primer llarg és el més difícil 6a obligat, la roca molt adherent i el llarg molt guapo, el final quan flanqueges cal anar amb compte per què hi ha repises de terra però és fàcil.


Inici de la via


Primer llarg


El segon llarg uauuuuuuuuuuu de pel.li cula, una placa rematada per un desplom amb unes preses brutals vas tan segur que el parabolt que t'assegura si no hi fossin no el trobaries a faltar. M'ha agradat tan el llarg, que els amenaço de tornar a baixar. Com diu en Tato només hi falta música.


El cul se'm fa anís en el 2on llarg


En Tato acabant el desplom


En Josep A. en el mateix lloc


La sortida de la R li marquen 6a+. No l'he trobat tan difícil, potser per què és exposat, si caus, ho fas a la R, per què el bolt està després de fer el pas. Continues fins trobar-te un diedre tombat amb un bolt V+, després tens un tram fàcil, poso un friend, per què no sé si aniré pel 6a o recte pel terreny de IV, sense pensar-m'ho, cap al 6a fa molt bona pinta, surt molt bé (2bolts i 1 pont de roca) llàstima que a la sortida hi ha terreta. La R3 em sorprèn una mica, un bloc molt gros però desenganxat de la paret és on hi ha la R.


En el pas de V+, en primer terme la sortida de 6a+


Final del 3er llarg


Finalitzant el 3er llarg





L'últim llarg una mena de canal equipada amb nombrosos ponts de roca fins que arribes a un clau amb una argolla brutal, a sobre hi ha una fissura una mica desplomada però amb molt bona presa (V+) que cal fer-la sense entretenir-se i després narinant fins el cim.

En els inicis de l'últim llarg


En la fissureta de V+


El dia al final s'ha espatllat


La via és molt guapa, el lloc sense comentaris, aquesta via ho té tot per esdevenir una clàssica, felicitats als que van traçar aquesta línia tan maca

La baixada, diuen que cal agafar una mena de canal que baixa a la pista, però si t'equivoques pots quedar tallat. Nosaltres hem anat flanquejant pel vessant fins que hem estat a l'alçada d'una masia i aleshores recte avall, fins un corriol que et dur a la pista uns 15 a 20 minuts.


La ressenya la podeu trobar trobar en el blog de l'Edunz

16 comentaris:

Lluís Nadal ha dit...

Què guapa es veu! Ja m'he imprès la ressenya. Ara només haig de convèncer algú que em vulgui acompanyar i un dia de meteo favorable.

Felicitats!

edunz ha dit...

bones Mingo, felicitats, i sobretot pels passatges del primer llarg, on s'ha d'escalar! Molt bò això de l'anís, no ho havia sentit mai:)
com deixerieu el pas a l'inici de l'L3, com anavem tard i començava a nevar el vaig escalar per la dreta (original) i va ser el colega qui el va fer de segon, i com li va costar ho vam deixar així. Ves a saber, el fred i les preses potser. Proposa'm un grau i ho corretgeixo a la topo. Idem amb el 6a del mateix llarg. No era el millor dia per suposar graus...
salut!

PGB ha dit...

Molt bona aquesta Mingo! Sembla una bona via per estrenar-se a aquesta paret no?
Quines més recomanes?

Gatsaule ha dit...

Mira que m'agrada aquesta paret, però 6a+ obligat faran que m'ho repensi una miqueta...

Estàs realment fortot!

Jaumegrimp ha dit...

Una via exigent pel que veig! però atractiva sí senyor, bona campanya darrerament Mingo! Felicitats.

ALBERT ha dit...

De le últimes teves, aquesta em cau a prop i té bona pinta. Me l'apunto. Salut i no paris màquina.

Llorenç ha dit...

Mecatxis!!! aquesta també la tinc apuntada després de veure-la al blog de l'Edu! sembla guapa!! ara si que tenim que anar-hi!!

merci per les referencies!!!

Anònim ha dit...

Com disfruteu maquines, aquesta li diré al Sergi i al Pep, que devent segur també se les farà el culet aniset, no se si el Tato os a comentat alguna cosa de una nova via al Sant Llors, aviat sentireu parlar.
Semblava impossible que càpigues un altra via a la paret de l’os, no serà fàcil, lo mes complicat ja esta fet, ens falta el últim llar.
Semi equipada amb parabols, mes informació aviat?????.

Salut i moltes escalades.
.

Anònim ha dit...

Com disfruteu maquines, aquesta li diré al Sergi i al Pep, que devent segur també se les farà el culet aniset, no se si el Tato os a comentat alguna cosa de una nova via al Sant Llors, aviat sentireu parlar.
Semblava impossible que càpigues un altra via a la paret de l’os, no serà fàcil, lo mes complicat ja esta fet, ens falta el últim llar.
Semi equipada amb parabols, mes informació aviat?????.

Salut i moltes escalades.
.

Raquel ha dit...

Telaaa Mingo... Quan la repeteixi crec que agafaré tota l'artilleria... jijii... o almenys la que va posar l'Edunz en el seu post... no fos cs que m'agafi un colapse mental a mig escalar!

Mingo ha dit...

Lluis, la via val molt la pena. Records.

Edu em vaig enrecordar de vosaltres. Respecte a la dificultat, el pas de sortida de R3, em va sortir fàcil, jo li posaria un V+, màxim i pq si caus ho fas a la R (en mullat potser és mes de 6a+, pq cal fer adherència pq et surti). Dalt, home el 6a del 1er llarg, el vaig trobar més difícil, clar q encara estava fred, però V+/6a per mi està bé.Salut.

Pere jo no he escalat massa per aki, akesta està molt bé i la Montfort és una clàssica. Si la vas a fer, t'aconsello que entris per la 1ª tirada de la Dismi, és més segura. Salut.

Joan, que no hi ha cap 6a+, obligat, l'únic obligat és el 1er llarg, la resta t'obligaras tu pq és una disfrutada. Avui no podré venir tinc una reu a la tarda.

Jaume, la via és molt maca, apunta-la pq t'agradarà. Endavant Jaume, que el Juny està aki mateix.

Ei Albert, no sé si és la neu, la canalla o tot plegat que no sabem gran cosa de tu. Aquesta si veniu d'hora a dinar esteu a casa, es fa ràpida. Una abraçada.

Llorenç molt maca, a mi em va deixar amb moltes ganes.

Nico, si ens ho va dir el Tato, però pensava que l'obrien el Pepe i el Sergi. Ja ens va dir que anàva entre la viatge austral i la Trifolls, si no ens feu passar por ja l'anirem a fer. Una abraçada i records a la penya, sobretot, a l'Albert que estic segur que aviat estarà actiu.

Raquel, ja sé que encara que et digui que amb l'alien vermell i el camalot del 0,75 faras, t'enduras tota l'artilleria. Te la recomano. Via per disfrutar molt i patir poc. És pot combinar a un altra via o amb la paret del Grau després de dinar. Salut Master

edunz ha dit...

ok Mingo,
Niko, així que una nova via a la paret de l'Ós?... bene bene.. ja estaré al cas!
(ens vam trobar fa cosa d'unes setmanes al bar de stllor, comentant el reequipament de la martinetti i cia..)

Anònim ha dit...

Hola Mingo. Soc en Sergi i t'he de dir que sou uns bandarres. Tu i en Josep Anton , tot el dia ploran que si molta feina , que si escalem poc ... i jo no paro de vere piades noves al teu blog (per cert collonut).Ja m'ha explicat el Tato lo be que us ho vare-ho passar. Comenceu a tremolar per que a la via qu'ens estem currant a St.Llorens os cagareu als pantalons.El que avisa no es traïdor. Una abraçada i a vere quin dia ens trobem.

Mingo ha dit...

Ei Sergi company, com va tot? Ja ens ho va dir en Tato la feina que esteu fent a la paret de l'Os, amb lo forts que esteu segur que deu de ser una animalada no apta per iaios. Em fa vergonya dir-ho però jo no he fet ni la Martinetti d'aquesta part de paret.
Ah! em sembla que tinc una cosa que deu de ser teva, aquella parida per aguantar les cordes a la R.
Ara que vindrà el bon temps ne'm de fer alguna per Montserrat.
Una abraçada.

Buji ha dit...

Felicitats i com sempre que he llegit el teu blog, molt ben contada la via sense excessius detalls però amb la info suficient!

A la Serra de San Joan tenia pensat fer-hi la "el cap i el passarell".. És aquesta la que no recomanes? Potser per dicontínua o per una altra cosa..? Igualment "con ocho basta" sembla molt bonica i pel que expliques potser canviaré de via.

Moltes gràcies!

Mingo ha dit...

Hola Buji.
La Cap i Passarell quan mires la ressenya penses que està bé, però jo la vaig trobar força discontinua, no em va agradar massa. La con 8 basta a mi em va agradar molt, la ressenya de l'Edunz estava una mica inflada pq se'ls va posar a nevar a partir de la 3a tirada, però si la mires ara la veuras més ajustada. No et defraudarà la via, a més es fa ràpida; si estas fanàtic pots completar amb un altra via o bé anar a la paret del Grau.
Sort i salut