diumenge, 18 de gener del 2009

PIC CONILLER "via Guillem Arias"

Fa dies que tinc al cap fer la via d'en Guillem a la paret del Coniller. Tan aquesta com la directa Avatar que ja vaig fer a l'octubre, m'havia proposat de fer-les en solitari.

Així que a les 9 del matí ja soc a l'aparcament, tot i el fred i el dia tapadot decideixo tirar amunt, de fet tinc una horeta fins a peu de via i és possible que passi com ahir a Vilanova, que es va aclarir. He estat de sort, quan arribo el núvols comencen a trecant-se, així que ràpidament em preparo.

La via comença sense massa dificultat, això em permet no passar massa seguros, doncs vui empalmar dues tirades, arribo a la R1 (30m) i com tinc força cintes continuo amunt buff el 6b es veu molt atlètic i avui no em sento amb molt coco i força per provar, així que faig uns quants passos amb els estreps i de seguida arribes a la R2 (20m), ummm justet de cintes. Entretant he sentit gent que s'han posat a l'Avatar, sempre és una tranquil·litat saber que hi ha gent aprop.

El segon llarg (tercer de la via) li marca un Ae1+, suposo que deu de ser un artificial un pel desplomat, els passos previs son senzillets i l'artificial no cal fer-lo, doncs entrant un pel a la dreta dels bolts, on hi ha una gran sabina si t'oblides dels parabolts el pas no té massa dificultat jo li posaria V fins que arribes al 3er o 4art bolt (no ho recordo, n'hi ha tans) a partir d'aquest punt hi ha més dificultat V+/6a, llàstima que hi ha una fissureta on t'agafes, que és plena d'herbes i terra, el pas final no m'ha sortit en lliure és un pas d'adherència. Aquest llarg, per mi, el més bonic de la via. Desfaig el llarg i torno a disfrutar dels passos.

Em queda una tirada fins la feixa, tot i que la ressenya li marca passos amb Ao, surten tots molt bé, l'últim és el més difícil.

Ja a la feixa, faria un glopet però no porto aigua. Malgrat el fred del matí ara fa força calor. Encento la penúltima tirada, hi ha un passet de 6a, no m'ho penso gens faig un Ao i amunt, els primers metres són molt macos, després un flanqueig ascendent a la dreta amb alguns passos on cal trobar be la posició. Desfer el llarg ha estat força emprenyador.

L' última tirada de tràmit IV+. Dalt al cim encara hi ha neu, me la beuria tota però ......

Encara queda la baixadeta a trams amb neu, quan passo pel final de l'Avatar, saludo al Jordi i em diu que el seu company de cordada és en Joan B, company de blog.

La via no m'ha agradat massa, i tinc la impressió que encara hi ha més assegurances que la seva veïna l'Avatar, que personalment em va agradar molt més.



El dia comença fred, al fons el pic del Coniller


A l'arribar els núvols comencen a trencar-se


La tercera tirada, per mi la més maca


Acabant la penúltima tirada


Un paisatge esplèndid

6 comentaris:

Llorenç ha dit...

Vaja Mingo! et veig molt motivat! i solitari! mecatxis!

amb la de gent que hi havia a la via del costat i tu escalant sol!!!je je je!!

Felicitats!!! i amb passos de 6a i sol a la paret..jo també faria A0!!

serat ha dit...

Fa dies que vull pujar al mont de venus i per la via ràpida!
Se m'en fot que faci sol, plogui o nevi. Estic decidit a pujar i sense cap mena d'assegurança.
D'equipatge i fins a peu d'escalada penso endur-me la pianola per si és el cas de que hagi de tirar-me per les cordes o les boges, aniré tocant l'hora, perque, vull dir, que en forma i prepara't ho estic i la veritat Mingo, tu pots estar molt fort però jo....pel mig i a pèl! bufa la canya si vols, però no facis la mà entre tirada i tirada.

Gatsaule ha dit...

Per pujar fins aquí dalt amb tot el material del solitari, això si que és per bous i vedells!

Si algun dia et canses del silent partner, sàpigues que ara ja tinc l'alta.....

Joan Baraldes ha dit...

Mingo, veig que tu vas matinar força, quan tu ja eres a peu de paret nosaltres tot just sortiem de coll de Nargó. Me'n alegro de saber que, a part de soroll, també et varem fer una mica de companyia !!
No he rebut les fotos que ens vares fer, i segur que deuen ser maques perquè des de l'aresta, la paret te una prespectiva molt bona.
A veure si algun dia ens podem saludar i coneixer personalment com ja m'ha passat amb en Gatsaule

Salut i a tibar.

Anònim ha dit...

Hola Mingo,
vam fer aquesta via amb la Paula el dia que tu vas fer l'Avatar; coincideixo amb tu que no és una via gaire recomanable, sobretot perquè la via no segueix la lògica de la pedra, com tu comentes al tercer llarg per exemple... I tantes assegurances a vegades fan que t'oblidis d'escalar, clar que tot són gustos.
Salut i escaldes!!

Anònim ha dit...
Un administrador del blog ha eliminat aquest comentari.