dissabte, 29 de desembre del 2007

MONTSERRAT Paret dels Monjos "via alta fidelitat"

L'intenció era escalar l'elefantet a la zona del Monestir, però les fredes temperatures, ens han fet anar al vessant sud, on la temperatura serà més agradable. Com no portem ressenyes, li proposo a en Josep Anton de fer una via que havia fet en solitari i que m'havia agradat força, ara que l'he repetit, la via no és lletja, però n'hi ha de més maques en aquesta paret. Deu ser que quan vas en solitari ho vius tot més intenssament. Per fer la via no es necessita res, nosaltres com portavem friends em van posar un en la segona tirada.

Descripció de la via:
El primer llarg és un dels més boniquets, no cal posar res, el grau que li posem és V.
La següent tirada al començament és fàcil però la roca no és de massa bona qualitat, després trobareu una placa molt fineta de V+, entrada a la R cutrilla.
La tercera tirada té una sortida guapa, després aneu a la dreta a buscar un diedre (V) on trobareu un clau al mig, entremig podeu posar alguna baga savinera.
L'última tirada anar seguint els spits (IV+-V). A dalt li marquen un pas d'artifo però es fa molt bé en lliure, no és més de IV+. Després d'aquest pas ja no hi ha res més, el que queda és fàcil II-III..

DESCENS
Per baixar cal seguir una mena de caminet fins que queda tallat; alli cal fer un rapel si es va ambdues cordes, o be dos si només porteu una corda .


Primer llarg de la via




Final del primer llarg



La fina placa del segon llarg V+




Inici de la tercera tirada




Arribant a la tercera role



Iniciant l'últim llarg



En Josep Anton arribant al final



Recordant vells temps (assegurant d'esquena; ostia quins collons teníem)



La ressenya la podeu trobar en: